Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Άννα Διαμαντοπούλου: Η διαχείριση του ασύλου θα αφαιρεθεί από τους πρυτάνεις

Αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα αφαιρέσουν και τη δυνατότητα διαχείρισης του ασύλου από τους πρυτάνεις προαναγγέλλει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.



Παράλληλα, στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", αναφέρει ότι στις σχολές θα υπάρχει ιδιωτική αστυνοµία ή security που θα ελέγχει αυστηρά την είσοδο όλων στα πανεπιστηµιακά κτίρια.

Σύμφωνα με την Άννα Διαμαντοπούλου, το Συµβούλιο του Ιδρύµατος, που θα λειτουργεί εκτός πανεπιστηµίου, θα παίρνει την απόφαση για το εάν θα πρέπει ή όχι να κληθεί η αστυνοµία. "Το άσυλο «σκοτώνουν» αυτοί που δήθεν θέλουν να το προστατέψουν. Φτάσαµε η Σύνοδος των Πρυτάνεων να µην µπορεί να συνεδριάσει εντός των πανεπιστηµιακών ιδρυµάτων." αναφέρει η υπουργός.

Προσθέτει δε, ότι "το πανεπιστήµιο και το ΤΕΙ δεν αρκεί να είναι αυτοδιοίκητο, πρέπει να γίνει και διοικήσιµο. Αυτό θα γίνει – όπως γίνεται σε όλες τις δηµοκρατικές χώρες µε σπουδαία πανεπιστήµια – όπου κανείς δεν διανοείται να εκχωρήσει την εύρυθµη λειτουργία τους στην εισαγγελία και τις αστυνοµικές αρχές".

Με αφορμή το ζήτημα που ανέκυψε με τους μετανάστες στη Νομική, η Άννα Διαμαντοπούλου υποστηρίζει ότι "κάποιοι θέλουν να τορπιλίσουν κάθε αλλαγή πυροδοτώντας το κλίµα µε τον γνωστό άγονο διάλογο «άσυλο ή µη άσυλο» και παραµερίζοντας την πραγµατική ανάγκη για αλλαγή προς όφελος των φοιτητών και της κοινωνίας". "Είναι επιλογή µας ο διάλογος για την Τριτοβάθµια Εκπαίδευση να µην «ασυλοποιηθεί» να µη «συριζοποιηθεί», να µείνει έξω από την πόλωση και να βασιστεί πάνω σε προτάσεις που απαντούν στις αγωνίες της κοινωνίας µας, που πλήττεται πανταχόθεν", σημειώνει.

Όσον αφορά στη λύση που προτείνει για τους 250 µετανάστες, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι "από δω και πέρα δεν µπορεί παρά να εφαρµοστεί ο πρόσφατα ψηφισµένος Ν.3709 για τη µετανάστευση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com