Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Αρχές Μαρτίου η συμπληρωματική περαίωση

Η πληρωμή του φόρου της περαίωσης δεν σημαίνει ότι τελείωσαν οι φορολογικές σας υποχρεώσεις για τις χρήσεις αυτές. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αρχές Μαρτίου ξεκινάει η αποστολή των συμπληρωματικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την περαίωση.Τα σημειώματα αυτά αφορούν σε φορολογούμενους για τους οποίους η εφορία “ανακάλυψε” επιπλέον εισοδήματα για κάποιες χρονιές των οποίων η προθεσμία για παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου για την επιβολή φόρου δεν έχει λήξει.



Η εφορία μπορεί να εκδόσει συμπληρωματικό σημείωμα όταν:

α)από συμπληρωματικά στοιχεία, που περιήλθαν σε γνώση του προϊσταμένου της

β) η δήλωση που υποβλήθηκε ή τα έντυπα ή οι καταστάσεις που τη συνοδεύουν αποδεικνύονται ανακριβή ή

γ) περιέλθουν σε γνώση του προϊσταμένου της στοιχεία βάσει της αμοιβαίας διοικητικής συνδρομής από φορολογικές ή τελωνειακές αρχές άλλων Κρατών

Για τα επιπλέον αυτά εισοδήματα εκδίδεται νέο σημείωμα περαίωσης το οποίο θα περιλαμβάνει εκτός του φόρου και πληρωμή για τη διαφορά ΦΠΑ όπου προκύπτει.

Η πληρωμή θα γίνεται με το 20% του συνολικού ποσού διαφορών και κατώτατο ποσό 500 ευρώ ή το σύνολο του φόρου εάν είναι μικρότερο. Το ποσό θα πρέπει να πληρωθεί μέσα σε 10 ημέρες από την κοινοποίηση του σημειώματος.

Βέβαια η αποδοχή του συμπληρωματικού σημειώματος δεν σημαίνει ότι ξεμπερδέψατε με την περαίωση και αυτό γιατί το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να στείλει και άλλο συμπληρωματικό εάν βρεί και νέα εισοδήματα.

Τέλος, επιτηδευματίες που έλαβαν ή εξέδωσαν μή νόμιμα στοιχεία ή έλαβαν πλαστά μπορούν να υποβάλλουν το σχετικό σημείωμα και να υπαχθούν στην περαίωση μέχρι 18.2.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com