Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Κλείνει παράθυρο για νομιμοποίηση μεταναστών

Στην κατάργηση απόφασης του προκατόχου του, Προκόπη Παυλόπουλου, για την κατ' εξαίρεση παραπομπή μεταναστών που δεν πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια στην επιτροπή που εξετάζει τα αιτήματα νομιμοποίησης, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.



Η υπ ' αριθ. 1719/26.01.2009 (ΦΕΚ 91 Β΄) απόφαση αφορούσε σε "ιδιαιτέρως εξαιρετικές περιπτώσεις, που σχετίζονται με τη συνδρομή επείγουσας ανάγκης για τη διαφύλαξη της υγείας υπηκόων τρίτων χωρών".

Βάσει αυτής είχαν νομιμοποιηθεί 15 παράνομοι μετανάστες, οι περισσότεροι από το Μαρόκο, οι οποίοι διέμεναν στα Χανιά και έκαναν απεργία πείνας.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5". ο Γ. Ραγκούσης ζήτησε να αποδοθούν οι ευθύνες για την κατάληψη της Νομικής.

"Δεν γίνεται άλλο να συνεχίζεται η ατιμωρησία. Μιλάμε στην Ελλάδα πολλές φορές και λέμε ατιμωρησία, υπάρχει παντού ατιμωρησία. Μα κι εδώ υπάρχει ατιμωρησία. Επικρατούσε η λογική να γίνουν παράνομες πράξεις, να γίνουν καταλήψεις, να γίνουν καταστροφές και επειδή αποφύγαμε τα χειρότερα δεν προχωρούσε μία διαδικασία απόδοσης ευθυνών. Δεν είναι έτσι. Πρέπει οπωσδήποτε να αποδοθούν ευθύνες, διότι, σας ξαναλέω, δεν έχει το περιθώριο η ελληνική κοινωνία, η χώρα στο σύνολό της, να αντιμετωπίζει κάθε τόσο τέτοιους αναπάντεχους κινδύνους", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com