Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Πρωτομαγιά με ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Ένταξη του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ και του ΟΓΑ στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από την 1η Μαΐου προβλέπουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης. Η πορεία υλοποίησης του έργου τέθηκε επί τάπητος σε κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό.



Στόχος είναι η πλήρης εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από την 1η Ιανουαρίου του 2012, με την ένταξη σε αυτή των νοσοκομείων, των ιδιωτικών κλινικών, των ιδιωτικών γιατρών και των αγροτικών ιατρείων, συμπεριλαμβανομένων και των παραϊατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων.

Για να συμβεί αυτό, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο ανάδοχος του έργου θα πρέπει να έχει βρεθεί μέχρι το Νοέμβριο. Παράλληλα, η έλλειψη υποδομών μηχανοργάνωσης στα νοσοκομεία δυσχεραίνει το έργο.

Δεν έχει ακόμη αποφασισθεί η διαδικασία για την επιλογή του αναδόχου, μέσω διαγωνισμού ή αν θα υλοποιηθεί με τη μορφή της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτών (ΣΔΙΤ).

Όσον αφορά στο κόστος, εκτιμάται ότι μεγάλο μέρος θα προέλθει από κονδύλια του ΕΣΠΑ και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μπορεί να «αποσβεσθεί σε μία εβδομάδα».

Στη σύσκεψη μετείχαν η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος και η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com