Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Γ. Πεταλωτής: Δεν υπάρχει περιθώριο για νέες επιβαρύνσεις

Δεν τίθεται θέμα συνταγματικής κατοχύρωσης της λιτότητας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι αυτό περιλαμβάνεται στις προτάσεις της Γερμανίας για ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο εξόδου από την κρίση χρέους. Ο Γ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα συμπίεσης των εισοδημάτων.



"Δεν υπάρχει περιθώριο, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να επιβαρύνουμε ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων", ανέφερε. Παράλληλα, τόνισε ότι οι διαρθρωτικές και δομικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει, δεν πρέπει απλώς να υλοποιηθούν, αλλά να ενταθούν. "Εκεί έγκεινται και οι αλλαγές που θα γίνουν", πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η τρόικα είναι απλώς ο ελεγκτικός μηχανισμός των δανειστών μας και επισήμανε ότι η κυβέρνηση θέτει τις προτεραιότητες, τα μέτρα και τις αποφάσεις για την έξοδο από την κρίση.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου περί λαϊκισμού από το ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος, είπε ότι αυτό που μετράει είναι το παρόν. "Τώρα έχουμε μια κυβέρνηση η οποία με το που αντιλήφθηκε το μέγεθος της κρίσης λειτούργησε αποφασιστικά, ψύχραιμα και με σχέδιο", συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com