Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Έτοιμη για απεργία οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ

Κινητοποιήσεις, που θα ξεκινήσουν πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη, ψήφισε η γενική συνέλευση των εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), καταγγέλλοντας την «απαξίωση» της εταιρείας.


Η γ.σ. εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου να καθορίσει τον ακριβή χαρακτήρα που θα λάβουν οι κινητοποιήσεις. Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν αύριο το πρωί και θα εξαρτηθεί εν μέρει από το αν θα καταβληθεί τελικά η μισθοδοσία Ιανουαρίου στους 550 εργαζομένους.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν αμφίβολη την έγκαιρη καταβολή των μισθών τους, δεδομένου ότι η επιχείρηση αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας. Τα προβλήματα έχουν ενταθεί μετά τη ματαίωση της πρόσφατης γενικής συνέλευσης των μετόχων, η οποία θα αποφάσιζε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά περίπου 24 εκατ. ευρώ.

Το Δημόσιο, που είναι και ο βασικός μέτοχος, δεν προσήλθε και οι δύο άλλες πλευρές, όμιλος Μυτιληναίου που συμμετέχει με 43% και Λαϊνόπουλου με 6%, δεν συμμετείχαν.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, Γιώργος Μαυρομάτης, διευκρίνισε ότι δεν θα κατεβάσουν αμέσως στους δρόμους βαριά οχήματα, όπως είχαν κάνει σε παλαιότερες κινητοποιήσεις. Όπως είπε θα δώσουν πίστωση χρόνου στο βασικό μέτοχο, προκειμένου να δρομολογήσει τις κινήσεις του.

Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι η δανειοδότηση της εταιρείας με την εγγύηση του Δημοσίου (ύψους 15 εκατ. ευρώ για κεφάλαια κίνησης, συν άλλα 15 εκατ. για έκδοση εγγυητικών επιστολών), θα μπορούσε να ελαφρύνει τα βάρη της. Οι συζητήσεις με τράπεζες βρίσκονται σε εξέλιξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com