Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Αποκάλυψη: τι λέει το έγγραφο βόμβα για Siemens

Πολιτικός σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μετά την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» ότι οι ελληνικές ανακριτικές αρχές έχουν στα χέρια τους έγγραφο –φωτιά το όποιο αναφέρει ότι στην 5ετια 1990-94 η Siemens Γερμανίας κατέθεσε στην περίφημη off shore Λιβεριανή εταιρία Mayo 6 εμβάσματα ύψους 20.000.000 μάρκων (10.000.000 ευρώ).

Το έγγραφο αυτό το όποιο όμως δεν



περιλαμβάνεται στην δικογραφία του 4ου ειδικού ανακριτή που διερευνά την υπόθεση κ. Νίκου Ζαγοριανού (καθώς τα όποια αδικήματα πλέον έχουν παραγράφει) ήταν στην κατοχή της δικηγορικής εταιρίας Debevoice & Plimpton η οποία και το απέστειλε στις δικαστικές αρχές της χώρας μας .

Υπενθυμίζεται ότι παλαιοτέρα είχε αποδειχθεί ότι η Mayo (διαχειριστής ήταν ο εφοπλιστής Ν. Πολέμης) είχε στενές σχέσεις με την ΝΔ καθώς σε λογαριασμούς της είχαν κατατεθεί το 1989 για τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματος περίπου 2.000.000 δολάρια. Επιπρόσθετα και το 1990 είχε βρεθεί και ένα έμβασμα 400.000 δολαρίων.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή του Mega o ΓΓ του ΠΆΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης εξήγησε ότι όταν πριν λίγους μήνες αποκαλύφθηκε ότι δυο στελέχη του ΠΑΣΟΚ οι κ.Τσουκάτος και Μαντέλης είχαν άμεση σχέση με τα μαύρα ταμεία της Siemens o πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου τους διέγραψε αμέσως και επεσήμανε ότι πλέον μετά τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος το κόμματος της ΝΔ είναι έκθετο.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Πρώτο Θέμα» οι λογαριασμοί της Mayo δόθηκαν στην Siemens στο Μοναχό από τον οικονομικό διευθυντή της εταιρίας εκείνη την εποχή Χρήστο Καραβέλα (ο οποίος διέφυγε στο εξωτερικό και καταζητείται από τις αρχές ) και από τον Γενικό Διευθυντή Ηλία Γεωργίου (ο οποίος είναι προφυλακισμένος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com