Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Πρώτος ο Κώστας, δεύτερος ο Γιώργος, τρίτος ο Κανένας


Αμέσως μετά το τέλος της τηλεοπτικής αναμέτρησης η Κάπα Research πραγματοποίησε δημοσκόπηση για την αξιολόγηση της παρουσίας των πολιτικών αρχηγών από την κοινή γνώμη.

Στο ερώτημα «ποιος πρόεδρος κόμματος πιστεύετε ότι είχε την καλύτερη πολιτική παρουσία»:
Το 36,4% των ερωτηθέντων αξιολογεί ότι την καλύτερη πολιτική παρουσία είχε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου που «έπεισε» το 27,7% του δείγματος.

Το 11,2% των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση κρίνουν ότι την παράσταση έκλεψε ο ….«Κανένας».

Το 7,7% έκρινε ότι τις εντυπώσεις κέρδισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης,

Το 7,1% η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,

Το 6,6% συγκέντρωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζονται από το in.gr



Σε άλλη ερώτηση για το "πόσο ικανοποιημένος είστε από τις απαντήσεις" που έδωσε ο κάθε πολιτικός αρχηγός οι απαντήσεις διαφοροποιούνται. Πολύ ικανοποιημένοι ή αρκετά ικανοποιημένοι με τον κ. Καραμανλή δήλωσε το 38,6%. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον κ. Παπανδρέου είναι 36.6%, για τον κ. Καρατζαφέρη 34,4%, για τον κ. Αλαβάνο 31% και για την κυρία Παπαρήγα 26,7%.

Η υπεροχή του κ. Καραμανλή είναι εμφανής σε εκείνους που δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ικανοποίησε πολύ το 18,1% του συνόλου των τηλεθεατών και το 37,1% των τηλεθεατών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Αντιστοίχως πολύ ικανοποιημένοι από τον κ. Παπανδρέου δήλωσε μόνο το 8% του συνόλου των τηλεθεατών και μόλις πάλι το 20,5% των τηλέθεατών ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ. Η κυρία Παπαρήγα ικανοποίησε το 7% του συνόλου του συνολικού τηλεοπτικού κοινού, ο κ. Καρατζαφέρης το 6,5% και ο κ. Αλαβάνος το 5,3%.

Οι τηλεθεατές ρωτήθηκαν και για τους ερωτώντες:

Από τους δημοσιογράφους διακρίθηκε η κυρία Ολγα Τρέμη για την οποία το 21,5% του κοινού θεωρεί ότι έθεσε τις καλύτερες ερωτήσεις και ακολουθούν ο κ. Ν. Ευαγγελάτος με 19,1%, ο κ.Α. Σρόιτερ με 13, 5%, η κυρία Σία Κοσιώνη με 12,7%, ο κ. Αιμ. Λιάτσος με 10,1% και ο κ. Ανδρέας Κωνσταντάτος με 8,2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com