Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Περισσότεροι εισαχθέντες φέτος στα ΑΕΙ Λόγω των εύκολων θεμάτων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις

Η εισαγωγή περισσότερων υποψηφίων στα ΑΕΙ της χώρας, σε σχέση με πέρυσι, είναι το πρώτο βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από τη βαθμολόγηση στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.


Στις εφετινές πανελλήνιες εξετάσεις ετέθησαν εύκολα θέματα, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι υποψήφιοι να περάσουν το βαθμολογικό όριο του 10 και άρα να εισαχθούν στα ΑΕΙ.

Η ευκολία των θεμάτων συνεπάγεται επίσης μείωση των κενών θέσεων στα περιφερειακά ΤΕΙ, αμβλύνοντας την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών, που στηρίζουν μέρος της οικονομικής τους ανάπτυξης στη φοιτητική μετανάστευση, καθώς και άνοδο των βάσεων εισαγωγής σε σχολές μέτριας και χαμηλής ζήτησης.

Αντίθετα, πτωτική είναι η τάση για τις πολυτεχνικές σχολές, τις ιατρικές και τις φυσικομαθηματικές, ενώ ελαφρά ανοδικά αναμένεται να κινηθούν τα υψηλόβαθμα οικονομικά τμήματα, οι νομικές σχολές και τα παιδαγωγικά.

Σημειώνεται ότι στα υποχρεωτικά μαθήματα εξετάστηκαν συνολικά περίπου 91.000 υποψήφιοι Γενικών Λυκείων, οι οποίοι διεκδικούν μία από τις 69.586 θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com