Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Στην Αθήνα αύριο οι ροδακινοπαργωγοί

Λύση σχετικά με τη διάθεση της φετινή παραγωγής βιομηχανικών ροδάκινων, περιμένουν να ακούσουν αύριο από τον ίδιο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη, οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας, και των όμορων νομών, αντιπροσωπεία των οποίων μεταβαίνει για το σκοπό αυτό στην Αθήνα.


ι δοδακινοπαραγωγοί της περιοχής, οι οποίοι φοβούνται ότι το μεγαλύτερο τμήμα της φετινής παραγωγής τους θα μείνει στα αζήτητα, είχαν συγκεντρωθεί την Παρασκευή με τα τρακτέρ τους, στον κόμβο της Κουλούρας, απειλώντας να προχωρήσουν ακόμη και σε αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού. Ύστερα από συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Κώστα Κικλτίδη και τη σύσκεψη που προέκυψε για αύριο στην Αθήνα, οι ροδακινοπαραγωγοί αποφάσισαν να μην υλοποίησαν την απειλή τους… και να αναζητήσουν λύση σε συνεργασία με τη ηγεσία του υπουργείου. Το αποτέλεσμα της συνάντησης στο υπουργείο θα συζητηθεί αύριο σε νέα σύσκεψη των ροδακινοπαραγωγών, που θα γίνει στο χώρο της Νομαρχίας Ημαθίας, παρουσία και του Κώστα Κιλτίδη.
Κατά την εκτίμηση των ίδιων, η φετινή παραγωγή βιομηχανικού ροδάκινου για κομπόστα θα κινηθεί μεταξύ 400.000-500.000 τόνων, αλλά οι κονσερβοβιομηχανίες φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένες να απορροφήσουν περισσότερους από 170.000-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com