Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Ζητούν ακύρωση των συλλήψεων

Την ακύρωση ως παράνομων, των ενταλμάτων σύλληψης του Ηλία Γεωργίου και του Γιώργου Σκαρπέλη, που κατηγορούνται για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, ζήτησαν σήμερα με σχετική αίτησή τους προς τον 4ο ειδικό ανακριτή κ. Νίκο Ζαγοριανό, οι συνήγοροι των δύο κατηγορουμένων κ. κ. Δημήτρης Τσοβόλας και Άγγελος Πάρσαλης.

Στην αίτησή τους υποστηρίζουν



ότι τα εντάλματα είναι παράνομα γιατί η σύλληψη των κ. Γεωργίου και Σκαρπέλη έγινε χωρίς παρουσία εισαγγελέα, μετά τη δύση του ηλίου χθές βράδυ και ενώ οι δύο κατηγορούμενοι είχαν εμφανιστεί ενώπιον του κυρίου Ζαγοριανού το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και έλαβαν νέες προθεσμίες για να απολογηθούν.

Νωρίτερα, οι δικηγόροι των δύο κατηγορουμένων κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του ανακριτή κυρίου Ζαγοριανού, εγκαλώντας τον για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της υπεξαγωγής εγγράφων.

Αυτή την ώρα, οι δύο κατηγορούμενοι βρίσκονται στο γραφείου του ανακριτή κ. Ζαγοριανού. Πάντως, εάν δεν γίνει δεκτή η αίτηση για ακύρωση του εντάλματος σύλληψης οι δικηγόροι των δύο κατηγορουμένων δήλωσαν ότι θα απέχουν από την εκπροσώπηση των πελατών τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραβίαση των δικαιωμάτων των εντολέων τους.

«Δεν είναι τυχαία η διαφυγή των Χριστοφοράκου και Καραβέλα»

Σε δήλωσή του ο κ.Τσοβόλας, συνήγορος υπεράσπισης του κ.Σκαρπέλη αναφέρθηκε στη διαφυγή στο εξωτερικό των δυο πρώην διευθυντικών στελεχών της Siemens και κατηγορουμένων Μ.Χριστοφοράκου και Χρήστου Καραβέλα.

«Τα πρόσωπα που διέφυγαν δεν είναι τυχαία, σχετίζονται με το χώρο της κυβερνώσας παράταξης… Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές», ανέφερε ο κ.Τσοβόλας και επεσήμανε με αφορμή την αιφνιδιαστική σύλληψη των δυο κατηγορουμένων: « Εδώ δεν πρόκειται για βαριά αμέλεια, πρόκειται για σκοπιμότητα…ούτε στην μπανανία …ούτε στη δικτατορία γινόντουσαν αυτά. Οι δικηγόροι εξαπατηθήκαμε, άλλα είπαμε και άλλα υπογράψαμε το μεσημέρι της Παρασκευής κι άλλα έγιναν λίγες ώρες μετά. Προφανώς τα μπέρδεψαν κάποιοι της κυβέρνησης και κάποιοι δικαστικοί λειτουργοί που εκθέτουν με τη συμπεριφορά τους το κύρος της δικαιοσύνης».

Από την πλευρά του ο κ.Αγγελος Πάρσαλης, που εκπροσωπεί τον κ.Γεωργίου ανέφερε: «Είναι πρωτόγνωρα όλα όσα γίνονται, ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο στα δικαστικά χρονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com