Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Debate: Εκτη θεματική ενότητα: Διακυβέρνηση και Δημόσια Διοίκηση

Ερώτηση στον πρωθυπουργό για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Επιμένετε στη θεωρία των σατανικών συμπτώσεων; «Μιλάμε για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, την πολιτική ευθύνη την ανέλαβα εγώ. Βεβαίως θα έπρεπε να είναι κανείς πιο επιμελής σε αυτή την υπόθεση. Δεν πιστεύω ότι ζημίωσε κανείς σκοπίμως το ελληνικό δημόσιο. Τίποτε δεν συγκαλύπτεται», απάντησε ο Πρωθυπουργός.


«Επιδιώξεις υστερόβουλες διαπλέχθηκαν με παθογένειες της κρατικής μηχανής… Οταν αντιλήφθηκα την έκταση του φαινομένου ανέλαβα την ευθύνη. Δεν πιστεύω ότι ουδείς πολιτικός κανενός κόμματος χρηματίστηκε ούτε πήγε να χρηματιστεί για την αυτήν την υπόθεση».

«Το ΠΑΣΟΚ μιλά συχνά για σκάνδαλα, η συζήτηση αυτή ωφελεί τον ελληνικό λαό;», ρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της έκτης και τελευταίας θεματικής ενότητας της τηλεμαχίας. «Να τελειώνουμε με τη σοβαροφάνεια και την υποκρισία από την πλευρά της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έκλεισε τη Βουλή για παραγραφή. Η κυβέρνηση είναι σε ομηρία, είναι μέρος του προβλήματος πλέον… Τα σκληρά μέτρα έπρεπε να είναι να χτυπήσουμε τη διαφθορά και όχι ενάντια στον απλό λαό».

«Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι πολίτες πιστεύουν ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τα σκάνδαλα είναι μια από τα ίδια. Πώς το σχολιάζετε;», ήταν το διευκρινιστικό ερώτημα προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος απάντησε: «O κόσμος είναι εξοργισμένος με την ατιμωρησία. Γι'αυτό ζήτησα να μπει τάξη. Εχουμε προτείνει αλλαγές για να υπάρχει διαφάνεια. Θα τηρήσουμε τη δέσμευσή μας να σεβαστούμε τα χρήματα του ελληνικού λαού».

Στο πλαίσιο της έκτης θεματικής ενότητας, η κ. Παπαρήγα σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεν συναλλασσόμαστε με επιχειρηματίες. Η ηθική υπόσταση του ΚΚΕ δεν τσαλακώνεται με τίποτα... Δεν θέλουμε να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή. Οι κατήγοροι, αυτοί που συκοφαντούν να φέρουν στοιχεία, όχι ο κατηγορούμενος».

«Ο κ. Τσίπρας πρότεινε να γίνουν 100.000 προσλήψεις στο Δημόσιο. Αποτελεί αυτό πραγματική ευρωπαϊκή πολιτική;», ρωτήθηκε ο κ. Αλ. Αλαβάνος.

«Το κράτος οφείλει να συμβάλλει στην υπόθεση της απασχόλησης. Δεν ντρεπόμαστε για την πρότασή μας, οφείλουμε να το κάνουμε, αντί να πληρώνουμε τις τράπεζες», απάντησε ο κ. Αλαβάνος.

Επέρριψε παράλληλα τεράστιες ευθύνες σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Σε ερώτηση για τις σχέσεις ΛΑ.Ο.Σ. - Ν.Δ. κλήθηκε να απαντήσει ο κ. Καρατζαφέρης. «Δεν είμαι άνθρωπος των άκρων, δεν αποκλείω το διάλογο... Θέλουμε να μπούμε στο πολιτική παιχνίδι και να φέρουμε μία άνοιξη... Η ΝΔ έχει κάνει λάθη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δύο κόμματα στην παράταξη».

«Εχετε επιλέξει την κ. Τζαβέλλα, η οποία έχει βρεθεί στην καρδιά των μεγαλύτερων επιχειρηματικών πόλων. Πώς συμβαδίζει αυτό με τις επικρίσεις σας στα επιχειρηματικά συμφέροντα;», ρωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης.

«Χαίρομαι που ό,τι δυναμικότερο στη χώρα τουλάχιστον στην ειδικότητά της είναι κοντά μου. Η κ. Τζαβέλλα γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com