Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Απολογισμός με βολές κατά ΠΑΣΟΚ από τον Κ. Καραμανλή

Ομιλία «εθνικών εκλογών» έκανε ο Κώστας Καραμανλής, επιδιώκοντας να καταδείξει ότι η κυβέρνησή του παράγει έργο, αλλά και να αποδώσει όλα τα προβλήματα της χώρας στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Από το Μαρκόπουλο, ο πρωθυπουργός παρέθεσε αναλυτικά τα πεπραγμένα της ΝΔ στα ζητήματα των δημοσίων έργων, της αυτοδιοίκησης, της οικονομίας, της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης.


Θέλησε και πάλι να συσπειρώσει την κομματική βάση, συνεχίζοντας την πολιτική των διλημμάτων:"Τί θα βούλιαζε τον Τόπο; Η υπευθυνότητα ή η ανευθυνότητα; Η σταθερότητα ή η αστάθεια; Η σοβαρότητα ή η επιπολαιότητα; Τελικά: Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ βούλιαξαν στα δημόσια χρέη; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ βούλιαξαν στην ανεργία; Ποιοι λοιπόν θα βούλιαζαν τον Τόπο; Ένα μόνο προσθέτω: Αυτό που πράγματι βουλιάζει στις δύσκολες αυτές ώρες είναι ο λαϊκισμός. Αυτό που πράγματι βουλιάζει είναι η απόπειρα παραπληροφόρησης. Αυτό που, πράγματι, βουλιάζει είναι η ανευθυνότητα".

Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του παλεύει για να βγει η Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο αλώβητη από τη διεθνή κρίση, λέγοντας "εχουμε το Σχέδιο που χρειάζεται. Έχουμε την τόλμη που απαιτούν οι καιροί. Έχουμε τη δυνατότητα να μετατρέψουμε τη διεθνή κρίση σε εθνική ευκαιρία". Χαρακτήρισε την Ε.Ε. ως "βάση και στήριγμα της πορείας μας, στη δύσκολη αυτή συγκυρία, βάση και στήριγμα της πορείας μας στο μέλλον", υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ έκανε το όραμα πραγματικότητα "όταν κάποιοι αναζητούσαν τρίτους δρόμους. Όταν κάποιοι έβλεπαν την Ευρώπη σαν «συνδικάτο». Όταν κάποιοι αποχωρούσαν και κινδυνολογούσαν".

Επιπροσθέτως, ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι επιχειρεί να εκτρέψει το διάλογο από την πολιτική στο χάος της παραπολιτικής. "Σκανδαλολογεί ανεύθυνα και αβάσιμα. Και όλα αυτά, για έναν κυρίως λόγο: Για να κρύψει την αδυναμία θέσεων, προτάσεων και ιδεών. Δεν έχει θέσεις! Δεν έχει καμιά στρατηγική", υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com