Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, Μιχάλης Τρεμόπουλος. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, αναφορικά με την παρουσία του στην παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού» κλήθηκε να σχολιάσει σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Real FM, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων – Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

«Έχουμε τοποθετηθεί, υπέρ μιας κοινά αποδεκτής σύνθετης ονομασίας. (...) Ξέρετε πως έλεγαν την οργάνωση του Παύλου Μελά, το 1904; Ελληνομακεδονικό κομιτάτο. Ενοιωθε την υποχρέωση να βάλει έναν προσδιορισμό. Η Μακεδονία έχει μία πολυεθνική ιστορία αιώνων.(...) Αυτή η πολυεθνική ιστορία, δεν μπορεί να μονοπωληθεί από καμία πλευρά», υποστήριξε ο κ. Τρεμόπουλος και για την παρουσία του στην επίμαχη εκδήλωση είπε

«Το Abecedar, που ήταν αποτύπωση της σλαβομακεδονικής γλώσσας, βγήκε με έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου το 1924. Στην παρουσίαση αυτού του βιβλίου ήμουν και φυσικά δεν ήταν κάτι επιλήψιμο».

«Εγώ δεν γεννήθηκα σε καμιά γωνιά αποστειρωμένη. Εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, τους ξέρουμε, είναι δίπλα μας, είναι γείτονές μας, φίλοι μας, συμφοιτητές μας. Δεν μπορείς να αδιαφορήσεις για μια πραγματικότητα. Υπάρχει μειονότητα στη Θράκη, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν άλλη εθνική συνείδηση. Δεν σημαίνει ότι εμείς θα τους εξοντώσουμε. Δεν θα κάνουμε κανένα καινούριο Μακεδονικό Αγώνα. Αρα λοιπόν, πρέπει κανείς να διαλέξει. Ή θα είναι με αυτούς οι οποίοι θέλουν εθνική εκκαθάριση, ή τη λογική της συνύπαρξης», κατέληξε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων – Πράσινων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com