Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Κάπνισμα, αγγούρια και ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη στο προσκήνιο

Ημέρα κατά την οποία επιτρέπεται και πάλι η εμπορία των ακανόνιστων αγγουριών στην Ευρωπαϊκή Ένωση η σημερινή, όπως έχει ανακοινώσει η Κομισιόν, και στην Ελλάδα η ιλαρότητα έχει κερδίσει την πρώτη θέση στην ειδησεογραφία. Πρωτίστως την πολιτική. Η οποία εμφανίζει ένα ενδιαφέρον μωσαϊκό. Από τη Siemens μέχρι το… κάπνισμα.


Η Δικαιοσύνη απασχολεί σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο το μεσημέρι συνεδριάζει υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή, έχει ως αντικείμενο τον διορισμό των ανώτατων δικαστικών λειτουργών. Οι αποφάσεις είναι ειλημμένες και ως εκ τούτου η συνεδρίαση έχει τυπικό χαρακτήρα, για να πληρωθεί το γράμμα του Συντάγματος. Και λαμβάνονται υπό την σκιά των συνεπειών των πρωτοβουλιών Σανιδά σε μια σειρά σκανδαλώδεις υποθέσεις, όπως του Βατοπεδίου και της Siemens, οι οποίες χάραξαν τις πολιτικές εξελίξεις.

Ανεξαρτήτως αυτών, η υπόθεση Siemens περνά σε νέα φάση, καθώς ο Θοδωρής Τσουκάτος απειλεί να πάρει τα πρωτεία από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Ο πρώην «στρατηγός του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αξιοποιήσει σήμερα, ενώπιον του ανακριτή τις καταθέσεις που έδωσαν οι πρώην ταμίες του κόμματος, ότι έλαβαν από αυτόν μεγάλα ποσά, ως έμμεση απόδειξη του ισχυρισμού του, ότι όλα τα χρήματα που εισέπραξε από τη γερμανική εταιρεία πήγαν στα ταμεία του κόμματος. Σε περίπτωση πάντως δυσμενούς εξέλιξης, αφήνει να εννοηθεί ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις, οι οποίες δεν θα πλήξουν μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη ΝΔ.

Στο μεταξύ, σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων, οι εισηγητές των πρόωρων εκλογών τον Οκτώβριο πασχίζουν να πάρουν κεφάλι στον ανταγωνισμό με τους εισηγητές των πρόωρων εκλογών το Μάρτιο. Πρόκειται για θέμα άνευ ουσίας προς το παρόν, όπως λένε αρμόδια κομματικά στελέχη, καθώς οι πρόωρες εκλογές έχουν αν κάνουν με τη βεβαιότητα της διατήρησης της εξουσίας και όχι με τον κίνδυνο απώλειάς της.

Κατά τα άλλα, από σήμερα σε όλους τους κλειστούς χώρους, πλην των φρενοκομείων και των καζίνων, απαγορεύεται το κάπνισμα με απόφαση του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, και σε εφαρμογή ευρωπαϊκών διατάξεων. Εξειδικεύσεις χώρων, εξαιρέσεις άλλες, καθώς και οποιεσδήποτε άλλες ρυθμίσεις, οι οποίες θα κάνουν το μέτρο εφαρμόσιμο, παραπέμπονται στο αόριστο μέλλον.

Σαφέστερα είναι τα πράγματα για μια σειρά νωπών φρούτων και κηπευτικών προϊόντων-μεταξύ των οποίων και τα αγγούρια-για τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ότι μπορούν να εμπορεύονται στις ευρωπαϊκές αγορές, ακόμα και αν το σχήμα τους είναι ακανόνιστο. Με αυτή τη γνωμάτευση και εντολή, οι Έλληνες παραγωγοί έχουν επιτέλους τη δυνατότητα να επικρατήσουν των Ευρωπαίων συναδέλφων τους, οι οποίοι επέμεναν να είναι προσηλωμένοι σε συγκεκριμένα σχήματα και μεγέθη. Ενδεχομένως κάποιοι να μιλήσουν και για περήφανη ελληνική νίκη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com