Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Γρίπη ελλείψεις προσωπικού

Οι ελλείψεις προσωπικού, απαραίτητου εξοπλισμού αλλά και οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης αποτελούν τις κύριες αιτίες που προκαλούν τη διακοπή λειτουργίας κλινών ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα αυτή την περίοδο σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.


Τα παραπάνω αναφέρει σε επερώτησή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Σκουλάκης, τονίζοντας πως «τα σοβαρότερα προβλήματα καταγράφονται στη νησιωτική χώρα καθώς και σε ειδικές μονάδες. Επίσης και σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εντοπίζεται σοβαρό πρόβλημα (π.χ. "Ιπποκράτειο" λειτουργούν οι 7 από τις 10 ανεπτυγμένες κλίνες, στο "Ο Αγ. Παύλος" δεν λειτουργεί καμία από τις 8 ανεπτυγμένες κλίνες, όπως και στο «Αγιος Δημήτριος», όπου δεν λειτουργεί καμία από τις 6 ανεπτυγμένες κλίνες που υπάρχουν), όπως έγινε γνωστό μετά το περιστατικό όπου ασθενής που χειρουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη αναγκάστηκε να ταξιδέψει, διασωληνωμένος, με C-130 μέχρι τα Χανιά, όπου βρέθηκε ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ, για να μπορέσει να νοσηλευτεί».

«Ως χώρα», προσθέτει, «χρειαζόμαστε 2.000-3.000 κλίνες εντατικής και διαθέτουμε περί τις 500, εκ των οποίων περίπου το 1/5 αυτών βρίσκεται μόνιμα εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας».

Ο κ. Σκουλάκης ζητεί από τον υπουργό Υγείας να ενημερώσει για το πόσες κλίνες είναι σήμερα ανενεργές σε επίπεδο χώρας, σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε να λειτουργήσουν οι ανενεργές, πότε θα ολοκληρωθούν οι προσλήψεις προσωπικού, καθώς και αν ισχύει η πληροφορία ότι -δεδομένης της ανεπάρκειας κλινών ΜΕΘ- η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σκοπεύει να προχωρήσει στη λύση να εξυπηρετούνται ασθενείς με αναπνευστήρες και εκτός ΜΕΘ με την προμήθεια αποθέματος σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και με δεδομένα τα μέτρα που λαμβάνονται για τον νέο ιό της γρίπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com