Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Ευαγγ. Βενιζέλος: Υποκρίνεται η κυβέρνηση για το νόμο περί ευθύνης υπουργών

Πρόχειρες, ατελείς, συνταγματικά ανεφάρμοστες, αλλά και βαθιά υποκριτικές θεωρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις κυβερνητικές προτάσεις για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι η παρεμβολή στην κοινοβουλευτική διαδικασία τριμελούς δικαστικού συμβουλίου, με τη μορφή που προτείνει η κυβέρνηση, θα είναι ατελέσφορη και προβληματική, καθώς το συμβούλιο προβλέπεται να γνωμοδοτεί χωρίς να προβαίνει σε καμία προανακριτική πράξη.

Ο Ευαγγ. Βενιζέλος επανέλαβε τη δική του πρόταση, σύμφωνα με την οποία το δικαστικό συμβούλιο θα αναλαμβάνει τη διενέργεια προανακριτικών και ανακριτικών πράξεων και θα υποβάλλει τα σχετικά πορίσματα. Το συμβούλιο, τόνισε, πρέπει να επιλέγεται από τα 2/3 της Βουλής και όχι να επιλέγεται ονομαστικά από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως προτείνει η κυβέρνηση.

Όσον αφορά επέκταση του χρόνου παραγραφής από τα πέντε στα έξι χρόνια, τη χαρακτήρισε "αστεία", δεδομένου ότι η Βουλή ασκεί την σχετική αρμοδιότητά της μέχρι το τέλος της Β΄ Τακτικής Συνόδου της περιόδου που ακολουθεί την τέλεση της κρίσιμης πράξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com