Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ν.Δ.: Μισθωτοί και συνταξιούχοι επιβαρύνονται από τα νέα τιμολόγια

«Οι επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ επιβαρύνουν δυσανάλογα τις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, που θα δουν άμεσα φουσκωμένους τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος», τονίζει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης.



Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κατηγορεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι "με τις αποφάσεις της, η -κατά τα άλλα- «πράσινη» κυβέρνηση, επιδοτεί την υψηλή κατανάλωση και τους λίγους έχοντες, ενώ τιμωρεί τους πολλούς που αδυνατούν να πληρώσουν τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν στο ηλεκτρικό ρεύμα".

"Ακόμα και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο που δημιούργησε η κυβέρνηση ως «φερετζέ» για να κρύψει το ανάλγητο πρόσωπό της απέναντι στους αδύναμους συμπολίτες μας, δεν λειτούργησε, αφού οι ενδιαφερόμενοι υπολείπονται σημαντικά του στόχου των 1,2 εκ. νοικοκυριών που έθεσε η ίδια η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ", επισημαίνει ο Μ. Γιαννάκης.

Προσθέτει δε ότι οι όποιες μειώσεις για τους εμπορικούς καταναλωτές προβλέπονται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των τιμολογίων, αντισταθμίζονται πλήρως από τον αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και την τεράστια αύξηση του τέλους υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com