Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Καθαρή Πρωτοχρονιά για τη Θεσσαλονίκη υπόσχεται ο Δήμος

Αφού η Θεσσαλονίκη γιόρτασε τα Χριστούγεννα “στολισμένη” με... χιλιάδες τόνους σκουπιδιών, οι αρχές δεσμεύονται ότι ο νέος χρόνος θα βρει την πόλη καθαρή.


Ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Καζαντζίδης διαβεβαίωσε ότι μέχρι την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη θα έχουν μαζευτεί τα σκουπίδια από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η συσσώρευση περίπου περίπου δύο χιλιάδων τόνων σκουπιδιών οφείλεται κατά κύριο λόγω σε βλάβες των απορριμματοφόρων του Δήμου.

Σύμφωνα με τον κ. Καζαντζίδη, από τα 68 απορριμματοφόρα, τα 35 έχουν σοβαρές βλάβες και πρέπει να επισκευαστούν σε εξωτερικό συνεργείο καθώς το συνεργείο του Δήμου αδυνατεί να αντεπεξέλθει. Από τα υπόλοιπα 25 που κινούνταν στους δρόμους, τα περισσότερα χρειάζονταν επιδιορθώσεις ενώ δεν υπήρχαν ανταλλακτικά ιδιαίτερα για τα μικρά οχήματα που μαζεύουν τα σκουπίδια από τους στενούς δρόμους.

“Το Σαββατοκύριακο ήμασταν στους δρόμους. Επισκευάσαμε τα περισσότερα μικρά αυτοκίνητα και μαζέψαμε 1000 τόνους σκουπίδια. Μέχρι την Τετάρτη, το αργότερο την Πέμπτη θα έχουμε μαζέψει και τα υπόλοιπα” διαβεβαίωσε ο κ. Καζαντζίδης.

Σε ό, τι αφορά το πρόβλημα με τα 35 αποριμματοφόρα που παρουσιάζουν σοβαρές βλάβες τόνισε: “Πριν από τρεις μήνες ο Δήμος κίνησε τη διαδικασία ώστε να εγκριθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η επισκευή τους σε εξωτερικά συνεργεία, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Μετά από προσφυγή μας, στο πλαίσιο του άρθρου 152, δικαιωθήκαμε την περασμένη Πέμπτη και έγινε διαγωνισμός για την υποβολή προσφορών από την πλευρά των εξωτερικών συνεργείων. Τα σχετικά έγγραφα αποστέλλονται σήμερα στην Περιφέρεια και εφόσον υπάρξει η απαραίτητη έγκριση σε 3 - 4 εβδομάδες ο νέος αντιδήμαρχος καθαριότητας θα έχει όλο το στόλο στη διάθεσή του”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com