Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Και κάρτα εργασίας κόντρα στην ανασφάλιστη απασχόληση

Μετά την φοροκάρτα και την κάρτα του πολίτη η κυβέρνηση εισάγει την κάρτα εργασίας μέσω της οποίας θα φαίνεται ηλεκτρονικά η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης του εργαζομένου, με στόχο να «χτυπήσει» την ανασφάλιστη απασχόληση.


Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, στο υπουργικό συμβούλιο, τα στοιχεία της κάρτας θα καταχωρούνται με on-line σύνδεση στο κεντρικό σύστημα και θα παρακολουθείται η ανασφάλιστη εργασία. Οι τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές για την ώρα αλλά φαίνεται πως η κάρτα θα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο το υπουργείο.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αναμένεται να συνδεθεί ηλεκτρονικά με Ι.Κ.Α., Ο.Α.Ε.Δ.και τους άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς ενώ συστήνεται και κέντρο αξιολόγησης καταγγελιών που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Στην ομιλία του ο Γ. Κουτρουμάνης, παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στην αγορά εργασίας οφείλεται και στους ελλιπείς ελέγχους και τις αδυναμίες του ΣΕΠΕ και χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη την αναμόρφωσή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΣΕΠΕ είναι "μια υπηρεσία υποστελεχωμένη, γραφειοκρατική χωρίς σύγχρονα μέσα και υποδομές, χωρίς διοικητική αυτοτέλεια, δυσκίνητη, αδύναμη να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες και ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας".

Στη νέα δομή του ΣΕΠΕ περιλαμβάνεται η διάρθρωση του με βάση τον "Καλλικράτη" η σύσταση δύο θέσεων γενικών επιθεωρητών και ειδικού τμήματος επιχειρησιακού σχεδιασμού και άμεσης επέμβασης. Θα συσταθεί ακόμη τμήμα επίλυσης εργατικών διαφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com