Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Τα μάζεψε ο Ρουμπινί για την ελληνική «χρεοκοπία»

Ο «Δρ. Καταστροφή» έδωσε διευκρινίσεις για τη δήλωση του στον Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ολιγόλεπτης συνάντησής τους, στους διαδρόμους του Φόρουμ του Νταβός.


Όπως έγινε γνωστό, ο Νουριέλ Ρουμπινί είπε ότι τη στιγμή που έκανε τη δήλωση δεν γνώριζε ότι η ελληνική κυβέρνηση ειχε διαψεύσει το δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα πουλούσε ομόλογα αξίας 25 δισ. ευρώ στην Κίνα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός του συνέστησε, την επόμενη φορά που θα αναφερθεί σε ένα ζήτημα να ρωτήσει για το τι ακριβώς ισχύει. Κατόπιν τούτου, ο οικονομολόγος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις προσπάθειες της Ελλάδας να βγει από την κρίση.

"Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Κοιτάξτε, αναγκάζεται να ζητήσει βοήθεια από την Κίνα", είχε δηλώσει ο Νουριέλ Ρουμπινί την Τετάρτη, στο περιθώριο συνέντευξής του στο CNBC.

Εν τω μεταξύ, ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε. στο περιθώριο του Παγκοσμίου Φόρουμ, με τον υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιτ Μίλιμπαντ, τον προέδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Πασκάλ Λαμί και τον επικεφαλής του οργανισμού εργασίας του ΟΗΕ Χουάν Σομάδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com