Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010

Σε Ν.Δ. και ΛΑΟΣ «πατάει» ο Π. Ψωμιάδης για το μεταναστευτικό

Υπέρ της πρότασης του ΛΑΟΣ για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με τους μετανάστες, υπέγραψε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος με γραπτή δήλωση τοποθετείται πάνω στο θέμα.


«Συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά. Όμως, μένω συνεπής στην άποψη που έχω εκφράσει από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 ως βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου», επισημαίνει και συνεχίζει:

«Σε θέματα εθνικής συνείδησης και ταυτότητας, σε θέματα ζωτικά για το μέλλον της χώρας μας και του λαού μας, εγώ θα υπογράφω δημοψηφίσματα που προτείνονται από οποιαδήποτε πολιτική πλευρά. Σε τέτοια θέματα δεν είναι κακό να κινούμαστε πέρα από τα κόμματα. Προσωπικά εκτιμώ ότι η καταγραφή της άποψης του ελληνικού λαού θα ενδυναμώσει τις θέσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ. Δεν είμαι κατά των μεταναστών. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μπει στα σπίτια μας, στα μαγαζιά μας, στις δουλειές μας, στις ψυχές μας. Όμως όλα έχουν μια λογική. Ένα κράτος που δεν έχει κατορθώσει να διασφαλίσει τα στοιχειώδη δικαιώματα των μεταναστών στην εργασία, στην παιδεία κλπ, θέλει να τους παραχωρήσει την ελληνική ιθαγένεια; Να πούμε ναι στον σεβασμό σ’ αυτούς τους πονεμένους ανθρώπους, ναι στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Όχι όμως στις σκοπιμότητες, όχι στα παιχνίδια με την ελληνικότητα, όχι στα παιχνίδια με τη φωτιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com