Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Αμετακίνητη η ΑΔΕΔΥ για την εξίσωση των ορίων ηλικίας

Στη θέση της κατά της απόφασης του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων σχετικά με την εξίσωση των ορίων ηλικίας επιμένει η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), ζητώντας συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για τη διευθέτηση του ζητήματος.


Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι "η επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι δηλώσεις του κ. Σπίντλα για την υλοποίηση - μιας απαράδεκτης και πολλαπλών πολιτικών σκοπιμοτήτων - απόφασης του ΔΕΚ, (που μετατρέπει το χαρακτήρα της ασφάλισης των μισθωτών και συνταξιούχων του Δημοσίου από κοινωνικό σε επαγγελματικό), συνεχίζει απτόητα και αμετανόητα, παρά την κρίση και τα συμπεράσματα για τη χρεοκοπία τέτοιου τύπου πολιτικών, την αποδόμηση των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης προς όφελος των ιδιωτικών, κεφαλαιοποιητικών μορφών και συστημάτων".

"Το μείζον είναι η κατοχύρωση και διασφάλιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και το μόνο πλαίσιο που αποδέχεται το διάλογο με την Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα (και προς τούτο επισυνάπτουμε την επιστολή του υπουργού Εργασίας και τη σημερινή επιστολή της ΑΔΕΔΥ για τον ορισμό συνάντησης) να αποσαφηνίσει τη θέση της, το πλαίσιο και την κατεύθυνση των επιλογών λύσης και αντιμετώπισης της απόφασης του ΔΕΚ.", επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ.

Ακόμη σημειώνει ότι "αν η κυβέρνηση κινηθεί στην πρόταση και διεκδίκηση της ΑΔΕΔΥ, (που προβάλλει και αναδεικνύει και η απεργία της 10ης Φεβρουαρίου) είναι προφανές ότι τα σενάρια περί αύξησης και δραματικής μεταβολής των ορίων ηλικίας είναι άνευ αντικειμένου, όπως και η πολιτική απόφαση της Ε.Ε. και του ΔΕΚ".

Σε επιστολή της προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η ΑΔΕΔΥ ζητά να συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου στις 11 ή 12 Φεβρουαρίου, λόγω και της απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ στις 10 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com