Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010

Σε πτώση των επιτοκίων προσβλέπει ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Η Ελλάδα δεν προτίθεται να δανειοδοτηθεί για το σύνολο των αναγκών της, τα 54 δισ., με τους τωρινούς όρους και επιτόκια καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τις άλλες δραστηριότητες της χώρας. Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.


Η απάντηση δόθηκε με αφορμή ερώτηση, κατά πόσον μπορεί η χώρα να αντέξει να πληρώνει τόσο μεγάλα επιτόκια στα ομόλογα που εκδίδει. Ο υπουργός ανέφερε πως “ελπίζω ότι δεν θα συνεχίσουμε για πολύ ακόμα με αυτούς τους όρους” καθώς όπως πρόσθεσε κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τη δυνατότητα της χώρας να πραγματοποιήσει άλλες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για δανεισμό και εκτιμά πως τα σπρεντ θα μειωθούν όταν οι αγορές δουν την εφαρμογή του ΠΣΑ στην πράξη. “Όλοι ξέρουν πως το δεύτερο τρίμηνο είναι το δύσκολο για εμάς. Έχουμε 20 δισ. που πρέπει να δανειστούμε το διάστημα Απρίλη-Μάη”. Η επόμενη έκδοση ομολόγων θα προσπαθήσουμε να είναι υπό καλές συνθήκες, όσον αφορά τις αγορές, πρόσθεσε.

Τέλος όταν ρωτήθηκε για σενάρια διάσωσης της χώρας, αρνήθηκε να σχολιάσει καθώς είπε πως η Ελλάδα δεν θα συμμετέχει σε κουβέντες που προκαλούν νευρικότητα στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com