Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Ισπανία: Λιτότητα και αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης

Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε σχέδιο σκληρής λιτότητας και ενέκρινε την πρόταση για την αύξηση της νόμιμης ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια.


Σύμφωνα με την κυβέρνηση στόχος του προγράμματος λιτότητας είναι η εξοικονόμηση 50 δισ. ευρώ έως το 2013 προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συμφώνου σταθερότητας, που περιορίζει το δημοσιονομικό έλλειμμα των κρατών μελών στο 3%. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με εκτίμηση που ανακοινώθηκε σήμερα από την υπουργό Οικονομίας, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ισπανίας αυξήθηκε το 2009 στο 11,4% του ΑΕΠ, ενώ η έως τώρα επίσημη κυβερνητική πρόβλεψη ήταν ότι το έλλειμμα θα έφτανε το 9,5% του ΑΕΠ.

Παράλληλα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μαρία Τερέσα Φερνάντες ντε λα Βέγκα ανακοίνωσε ότι η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε την πρόταση για τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης -σύμφωνα με την οποία θα αυξηθεί κατά δύο έτη η νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης, από τα 65 στα 67 χρόνια- η οποία πλέον θα συζητηθεί από τα πολιτικά κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com