Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Άρης: Αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία

Οι κίτρινοι έχουν συμφωνήσει σχεδόν σε όλα με τον Κούπερ και αναμένονται μόνο οι ανακοινώσεις. Αύριο (2/11) η λύση της συνεργασίας με τον Μαζίνιο.


Θέμα χρόνου είναι η αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία του Άρη. Ο Ιομάρ Μαζίνιο ενημερώθηκε την Κυριακή (1/11) για την απόφαση της διοίκησης να τερματιστεί η συνεργασία τους και τη Δευτέρα θα συναντηθεί στα γραφεία της ΠΑΕ με τον πρόεδρο Θανάση Αθανασιάδη για να λύσει το συμβόλαιό του, όπως και ο στενός του συνεργάτης ο Ντονάτο.

Ο αντικαταστάτης του θα είναι το μεγαλύτερο όνομα που έχει καθίσει ποτέ στον κιτρινόμαυρο πάγκο ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Οι άνθρωποι του Άρη έχουν σχεδόν συμφωνήσει σε όλα με τον 54χρονο προπονητή, η συμφωνία με τον οποίο θα ανακοινωθεί μόλις λύσει το συμβόλαιο που τον δένει με την Εθνική Γεωργίας.

Ο Κούπερ θα έρθει στη Θεσσαλονίκη πιθανότατα την Τρίτη και το συμβόλαιό του θα έχει ισχύ αρχικά μέχρι το καλοκαίρι, με την προοπτική ανανέωσης για ακόμη ένα χρόνο.

Ποιος είναι

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1955 και ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στη Φέρο, ενώ πέρασε και από τις Ιντεπεντιέντε και Ουρακάν, στην οποία έκλεισε την καριέρα του το 1992.

Εκεί ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα το 1993. Το 1995 μετακόμισε στη Λανούς πριν κάνει το άλμα στην Ευρώπη το 1997 και τη Μαγιόρκα, την οποία στην πρώτη του χρονιά οδήγησε στον τελικό του «Copa del Rey». όπου ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα.

Την επόμενη χρονιά έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, όπου γνώρισε την ήττα από την Λάτσιο. Επίσης εκείνη τη χρονιά κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας επικρατώντας της Μπαρτσελόνα, ενώ η Μαγιόρκα κατέλαβε την υψηλότερη θέση της ιστορίας της στην Πριμέρα Ντιβισιόν, καθώς τερμάτισε τρίτη και κέρδισε μία θέση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν.

Τα κατορθώματά του κίνησαν το ενδιαφέρον της τη Βαλένθια την οποία κατάφερε να την οδηγήσει σε δύο διαδοχικούς τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2000 ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-0 και το 2001 έχασε τον τίτλο στα πέναλτι από την Μπάγερν Μονάχου.

Αμέσως μετά ο Κούπερ πήγε στο Καμπιονάτι και κάθισε στον πάγκο της Ίντερ. Στους «νερατζούρι» δεν είχε την ίδια επιτυχία καθώς έχασε το σκουντέτο του 2002 την τελευταία αγωνιστική, ενώ αποκλείστηκε και στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ 2002-03 από τη... μισητή Μίλαν, με συνέπεια να απολυθεί το 2003.

Επέστρεψε στην Μαγιόρκα για να τη γλιτώσει από τον υποβιβασμό αλλά την επόμενη σεζόν (2005-06) αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω των κακών αποτελεσμάτων.

Το 2007 εργάστηκε στην Μπέτις, από την οποία απολύθηκε το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, ενώ τρεις μήνες αργότερα αντικατέστησε τον Ντομένικο Ντι Κάρλο στον πάγκο της Πάρμα μόλις για δύο μήνες.

Τον Αύγουστο του 2008 ανέλαβε τα ηνία της εθνικής ομάδας της Γεωργίας, αλλά το συμβόλαιό του που ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο δεν θα ανανεωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com