Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Δήμος Θεσσαλονίκης: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2010

Τον προϋπολογισμό του 2010, ο οποίος προβλέπει έσοδα ύψους 369.757.507 ευρώ και ισάριθμα έξοδα, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης


Ο προϋπολογισμός είναι μειωμένος κατά 3,5 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τον περυσινό, γεγονός που αποδίδεται, από τη διοίκηση του Δήμου, στη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό αισιόδοξο, δεδομένου ότι προβλέπει έργα σε όλο το Δήμο παρά την οικονομική ύφεση, και επισήμανε ότι δίνει έμφαση στην ποιότητα ζωής του δημότη.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νίκος Μακραντωνάκης, σημείωσε ότι έγινε σοβαρή προσπάθεια συγκράτησης των εξόδων ενώ την ίδια στιγμή τα ανταποδοτικά τέλη διατηρήθηκαν στα επίπεδα του 2009.

Εικονικά αποκάλεσε τα στοιχεία που αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό ο εκπρόσωπος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, Λευτέρης Παπαδόπουλος.

«Δεν αποτυπώνονται πουθενά στον προϋπολογισμό τα υπεξαιρεθέντα που, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ» αναφέρει γραπτή ανακοίνωση της παράταξης.

Παράλληλα, σπάταλο, αδιαφανή και πλασματικό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο Γιάννης Μπουτάρης, ενώ ο Αγάπιος Σαχίνης, εκπροσωπώντας την παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ έκανε λόγο για εισπρακτικό προϋπολογισμό που πλήττει τους εργαζόμενους και προωθεί την πολιτική του κεφαλαίου.

Για έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής μίλησαν τέλος οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και στο ΛΑΟΣ, Θωμάς Ακριβόπουλος και Γιάννης Κουριαννίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com