Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Μέτρα - εξπρές για το Ασφαλιστικό

Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει εντός του 2010 στη δομική αλλαγή και στον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού συστήματος γνωστοποίησε στους ομολόγους του ο υπουργός Εργασίας, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των υπουργών Απασχόλησης της Ε.Ε. «Η νάρκη εξερράγη. Την πάτησε η χώρα», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.


Υπογράμμισε ότι η "μαύρη τρύπα" των Ταμείων τριπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο και έφτασε στα 2.5 δισ. ευρώ, από 850 εκατ. ευρώ πέρυσι. Εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, εκτίμησε ότι το 2010 θα φτάσει στα 3,8 δισ. ευρώ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος προανήγγειλε "ασφυκτικούς" ελέγχους, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2010, με στόχο την αντιμετώπιση της "μαύρης εργασίας". "Ο βασικός αντίπαλος είναι η αδήλωτη εργασία" δήλωσε και έθεσε στόχο ολοκλήρωσης του σχετικού θεσμικού πλαισίου και ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών έως τον προσεχή Φεβρουάριο.

Στο μέτωπο της ανεργίας, ο υπουργός ενημέρωσε τους Ευρωπαίους εταίρους ότι ανέρχεται στο 9,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία Ιουλίου, ενώ η μερική ανεργία, ανέρχεται στο 6%. Τάχθηκε υπέρ της προώθησης της πλήρους απασχόλησης, σημειώνοντας ότι το 80% των μερικών απασχολουμένων επιθυμούν αλλαγή στο καθεστώς υπό το οποίο εργάζονται. "Η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων αλλά και των μερικώς ανέργων, επιθυμεί την πλήρη και ποιοτική απασχόληση. Πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προσδοκίες", πρόσθεσε.

Ο Ανδρ. Λοβέρδος δήλωσε επίσης, ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για μία τετραετία, με σκοπό να ενισχυθούν οι προσλήψεις των νέων και ειδικά των νέων γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com