Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Τι θα κριθεί στο EcoFin

Μια από τις κρισιμότερες «μάχες» για την επόμενη μέρα της εθνικής οικονομίας θα είναι αυτή που θα δώσει αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο πλαίσιο του συμβουλίου υπουργών της ΕΕ (EcoFin). Κι αυτό γιατί θα κληθεί να απαντήσει σε συγκεκριμένες απαντήσεις επί του τελικού κειμένου του προυπολογισμού για το 2010 και να αιτολογήσει βασικές του κατευθύνσεις.


Οι πληροφορίες επιμένουν ότι θα κληθεί να εξηγήσει γιατί δεν προχωρά σε διαρθρωτικές αλλαγές και παρεμβάσεις, ενώ το μήνυμα θα είναι σαφές: Το Αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας, που θα κατατεθεί έως τα τέλος Ιανουαρίου, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει όλες τις παραπάνω προβλέψεις. Το αυριανό EcoFin, πάντως, θα οριστικοποιήσει την ένταξη της Ελλάδας στο καθεστώς του άρθρου 104, παράγραφος 8, της Συνθήκης του Μάαστριχτ, που συνεπάγεται ακόμα πιο αυστηρή επιτήρηση από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα.

Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, εντάσσεται και η νέα επίσκεψη στελέχους της Eurostat στην Αθήνα, μέσα στην εβδομάδα, από κοινού με κλιμάκιο του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com