Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Πολιτικοί αντίπαλοι και φίλοι

«Σε άλλα θέματα θα είμαστε μαζί και σε άλλα απέναντι», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, οριοθετώντας τη σχέση του με τον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση. Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφτηκε το απόγευμα το Μέγαρο Μαξίμου, ύστερα από πρόσκληση του πρωθυπουργού. «Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία και στα εθνικά θέματα, γιατί έχουν διογκωθεί τα προβλήματα και χρειάζεται διάλογος και συναίνεση», δήλωσε από τη μεριά του ο Γ. Παπανδρέου.


Ο Αντ. Σαμαράς διευκρίνισε ότι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι μαζί, επειδή υπηρετούν την ίδια κοινωνία και έχουν τους ίδιους στόχους, δηλαδή την ευημερία του λαού. Πρόσθεσε ότι θα είναι απέναντι επειδή υπηρετούν διαφορετική ιδεολογία, αλλά και επειδή αυτό επιβάλλεται και αρμόζει στον θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σχολιάζοντας το γεγονός ότι τους δύο άνδρες συνδέει πολυετής φιλία -ήταν συγκάτοικοι στο πανεπιστήμιο- ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι το να είσαι φίλος δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είσαι πολιτικά αντίπαλος. "Όταν χρειαστεί θα είμαστε πολύ σκληροί απέναντι στην κυβέρνηση", υποσχέθηκε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός του ευχήθηκε "τα καλύτερα και για την πατρίδα, γιατί είναι σημαντικός ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης". Εξέφρασε τη χαρά του για την υιοθέτηση ανοιχτών διαδικασιών από τη Ν.Δ. για την εκλογή του νέου προέδρου. Ο Γ. Παπανδρέου ρώτησε τον Αντ. Σαμαρά για τον εκλογικό αγώνα στη Ν.Δ. -ο πρόεδρος του κόμματος προτίμησε τον όρο "εσωκομματική άμιλλα". Έλαβε την απάντηση πως "μας δημιούργησε μια εσωστρέφεια την οποία πρέπει να ξεπεράσουμε".

Ο Αντώνης Σαμαράς απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν θα υποστηρίξει την ανανέωση της θητείας του Καρόλου Παπούλια στην προεδρία της Δημοκρατίας.

♦ Αύριο το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα συναντηθεί στη Ρηγίλλης με την αντιπαλό του στις εσωκομματικές εκλογές, Ντόρα Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com