Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Οριακή διαφορά Μπακογιάννη-Σαμαρά δίνει δημοσκόπηση

Μόλις 1,5 μονάδες διαφορά υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη έναντι του Αντώνη Σαμαρά στον αγώνα διαδοχής της προεδρίας της ΝΔ, δίνει νέα δημοσκόπηση

που διενεργήθηκε από την εταιρεία Marc για λογαριασμό του «Εθνους».


Σύμφωνα με τα ευρήματα της τηλεφωνικής δημοσκόπησης, που πραγματοποιήθηκε μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, στις 3 και 4 Νοεμβρίου, διαπιστώνεται ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα «ποιον επιθυμείτε για αρχηγό της ΝΔ», το 40,9% δηλώνει ότι επιθυμεί την Ντόρα Μπακογιάννη, το 39,4% τον Αντώνη Σαμαρά, το 12,5% τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και το 7,1% δηλώνει αναποφάσιστο ή δεν απαντά.

Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδια εταιρείας (πριν την αποχώρηση του κ. Αβραμόπουλου) ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να κερδίζει περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες, η Ντόρα Μπακογιάννη 7,4 και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης 2,1.

Στο ερώτημα «ποιον θα επιλέγατε μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά» (μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας), το 48,3% δηλώνει την κ. Μπακογιάννη, το 42,1% τον κ. Σαμαρά και το 9,6% δεν απαντά. Από αυτούς που δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, η Ντόρα Μπακογιάννη συγκεντρώνει το 48,5% και ο Αντώνης Σαμαράς το 46,4%.

3 σχόλια:

  1. Σε δείγμα 250 ατόμων εσείς βγάλατε συμπέρασμα? Όποιον γουστάρει ο καθένας τον βγάζει πρώτο. Το κακό είναι ότι τα πιστεύει ο Σαμαρας και νομίζει ότι θα βγει αρχηγός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι υποκριτικό και απαράδεκτο να έχεις την απαίτηση να βγεις αρχηγός σε ένα μεγάλο κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία και να απαξιώνεις τόσο κόσμο που ταξίδεψε από διάφορα μέρη της Ελλάδας για να τον ακούσεις. Και λέω υποκριτικό γιατί εάν θυμάμαι καλά, ο κ. Σαμαράς ήταν αυτός ο οποίος ισχυριζόταν ότι επέμενε για διήμερο συνέδριο με σκοπό να ακουστούν όσο το δυνατόν περισσότερες φωνές. Πως είναι δυνατόν να ακούσεις την βάση όταν δεν κάθεσαι να ακούσεις ούτε καν τους εκπροσώπους της βάσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά δεν είναι δυνατό να στηρίξουμε εμείς οι νεοδημοκράτες έναν γραφικό υποψήφιο που το 2009 μιλά για ποτάμια που θα ξεχυθούν...Φτάνει πια η επίκληση στο συναίσθημα και το φόβο. Αν έχει θέσεις συγκεκριμένες ο κ. Σαμαράς ας τις βάλει στο τραπέζι, αλλιώς ας πάει σπίτι του. Γιατί εγώ στο Συνέδριο άκουσα ένα κούφιο λόγο, γεμάτο επαναλλήψεις, χωρίς ουσιαστικές θέσεις και προτάσεις και με προσωμοιώσεις τύπου Ομπάμα για γέλια. Ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
website counter
friend finderplentyoffish.com