Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Γ. Πεταλωτής: Λαϊκή συμμετοχή για να μη μπούμε σε αδιέξοδο

Η ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν αρκεί «σε αυτή τη φάση», αλλά χρειάζεται και η συμμετοχή του λαού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στον απόηχο της διακαναλικής συνέντευξης του πρωθυπουργού και της αναφοράς του Γιώργου Παπανδρέου σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αν διαπιστωθεί αδιέξοδο στη διακυβέρνηση του τόπου.


"Χρειάζεται να δώσουμε και προς τα έξω, αλλά και εσωτερικά, την εικόνα ότι ο λαός συμμετέχει και οι εκλογές είναι ένα δείγμα. Από εκεί και πέρα, είναι σαφές ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι οι εκλογές", είπε ο Γιώργος Πεταλωτής.

Αρνήθηκε ότι το δίλημμα που έθεσε χθες ο πρωθυπουργός στους πολίτες αποτελεί εκβιασμό. Αντιθέτως, ισχυρίστηκε έβαλε "με πλήρη υπευθυνότητα όλα τα στοιχεία και της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας στη χώρα μας, άλλά και της πορείας προς τις εκλογές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να ισορροπήσει μεταξύ της παλιάς γραμμής, περί αυτοδιοικητικού διακυβεύματος στις εκλογές, και της νέας. "Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι αυτοδιοικητικές εκλογές", είπε, αλλά πρόσθεσε ότι η χώρα βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και δεν μπορεί να κάνει πισωγυρίσματα.

Ερωτηθείς αν η τρόικα θα "επέτρεπε" τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, απάντησε ότι "τις αποφάσεις τις λαμβάνουμε εμείς ως κυρίαρχη κυβέρνηση".

"Ας λέει ο κ. Ρεν ό,τι θέλει"

Ο Γ. Πεταλωτής επανέλαβε ότι αποτελεί "κόκκινη γραμμή" η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δεν θα θιγούν με νέα μέτρα μισθοί και συντάξεις. "Ας λέει ο κ. Όλι Ρεν ό,τι θέλει; Πώς είναι τόσο σίγουρος ότι μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο στη διαπραγμάτευση; Το έχει συζητήσει με κάποιον;" διερωτήθηκε. Στο ερώτημα, αν το ζητήσει η τρόικα, τι θα γίνει, απάντησε: "Η τρόικα δεν έρχεται να ζητήσει ό,τι θέλει. Εδώ έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα".

Διευκρίνισε ότι τα μέτρα που ήδη περιλαμβάνονται στο μνημόνιο θα υλοποιηθούν κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com