Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

Ελεύθερος με εγγύηση ο Π. Παπαγεωργίου για το Βατοπέδι

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ, αφέθηκε μετά την απολογία του στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρ. Καλού, ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (ΚΕΔ), καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου.


Ο Πέτρος Παπαγεωργίου κατηγορούνταν για την υπόθεση των ανταλλαγών του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου, ωστόσο αρνήθηκε τις κατηγορίες της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση που αποδίδονται στα μέλη της ΚΕΔ και υποστήριξε πως η ΚΕΔ είχε εκτελεστικό ρόλο σε πολιτικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί για την υπόθεση των ανταλλαγών.

Εξεταζόμενος ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο Παπαγεωργίου έχει διαψεύσει μαρτυρική κατάθεση περί συχνών επισκέψεων μοναχών του Βατοπεδίου στην ΚΕΔ την επίμαχη περίοδο.

Η θέση των κατηγορουμένων μελών της ΚΕΔ είχε διαφανεί από το πρώτο υπόμνημα που είχαν καταθέσει τα μέλη της στον Εισαγγελέα, στο οποίο αρνούνταν κάθε ποινική ευθύνη στο χειρισμό της υπόθεσης, ανέφεραν ότι η εταιρεία δεν συμμετείχε ούτε είχε αρμοδιότητα "στην αναγνώριση της κυριότητας της Μονής Βατοπεδίου επί της λίμνης Βιστωνίδας, των νησίδων και των παραλίμνιων εκτάσεων αυτής", τόνιζαν πως " η ΚΕΔ δεν είχε καμία πρωτοβουλία για τις ανταλλαγές των ακινήτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης" και επεσήμαναν πως η ΚΕΔ είχε ενεργοποιηθεί κατόπιν απόφασης του αρμόδιου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com