Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Θ. Πάγκαλος: Αναδιάρθρωση αν μας συμφέρει

Δεν βλέπει πρόωρες εκλογές ο Θόδωρος Πάγκαλος, σύμφωνα με όσα είπε στο «Βήμα της Κυριακής». «Πιστεύω ότι το βράδυ των [σ.σ. αυτοδιοικητικών] εκλογών, όπως πάντα, όλοι θα δηλώνουν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα», πρόσθεσε. Το γεγονός ότι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής αναδιάρθρωσης του χρέους, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ρηγίλλης.


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν απέκλεισε την αναδιάρθρωση, μετά τον περιορισμό του ελλείμματος κάτω του 3%. "Τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται. Μπορεί να το επιδιώξουμε ή να μας προταθεί και να μη μας συμφέρει να το απορρίψουμε", είπε.

"Δημιουργεί μείζον θέμα για τη σταθερότητα της Ελληνικής οικονομίας και του ευρώ", σχολίασε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. "Με βάση τη διεθνή εμπειρία, χώρες που προχώρησαν σε ‘'αναδιάρθρωση του χρέους τους' βρέθηκαν εκτός διεθνών αγορών για μεγάλο χρονικό διάστημα", πρόσθεσε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ζήτησε από τον πρωθυπουργό (ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα ότι η Ελλάδα δε συζητά επαναδιαπραγμάτευση του χρέους) να τοποθετηθεί επί της ουσίας για τις τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου και να τον αποπέμψει αν κινείται εκτός κυβερνητικής γραμμής

"Διαφορετικά, ο Πρωθυπουργός οφείλει να πει όλη την αλήθεια, γι αυτά που κρύβει πίσω από τον πολιτικό εκβιασμό του για εκλογές και άθελά του τα αποκάλυψε σήμερα ο κ. Πάγκαλος", κατέληξε η δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ.

Δήμαρας, όπως... Αβραμόπουλος

Στη συνέντευξή του, ο Θ. Παγκαός τοποθετήθηκε και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εκτιμώντας ότι ο πρωθυπουργός έθεσε τους πολίτες προ διλήμματος επειδή σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Αντώνης Σαμαράς και υποστήριξε πως το έκανε αφού εξάντλησε πρώτα όλα τα περιθώρια.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στην εκλογική μάχη στην περιφέρεια Αττικής, εκτιμώντας ότι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Σγουρός, αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα που αντιμετώπισε και ο ίδιος απέναντι στο Δημ. Αβραμόπουλο όταν διεκδίκησε -χωρίς επιτυχία- το δήμο Αθηναίων. "Κανείς δεν ξέρει τίποτα για τον κ. Δημαρά, πέρα του ότι είναι συμπαθητικό και καλό παιδί", είπε, χαρακτηρίζοντας "μη υπαρκτή" την υποψηφιότητα του τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Με αφορμή ερώτηση για την Ντόρα Μπακογιάννη, ο Θ. Πάγκαλος προχώρησε σε σύγκριση του Αντώνη Σαμαρά με την αντίπαλό του στις περυσινές εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Δήλωσε ότι η κ. Μπακογιάννη επιτίθεται στην κυβέρνηση, συχνά ταχύτερα απ' ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. επειδή η πολιτική παιδεία της της επιτρέπει να αντιλαμβάνεται τις αδυναμίες του αντιπάλου της.

Όσον αφορά στην κυβέρνηση, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα συντονισμού. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί φιλότιμα να τα ξεπεράσει, αλλά ορισμένα έχουν ρίζες στην κοινωνία.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε η φράση του, "όλοι μαζί τα φάγαμε", ο Θ. Πάγκαλος είπε: "Τι να κάνουμε; Κάποιοι ενοχλήθηκαν, πολλοί άλλοι όχι". Υποστήριξε ότι η φράση άγγιξε μια μικρή ομάδα που έχει συμφέροντα σε καταστάσεις "μη κανονικές".

Χαρακτήρισε "πράξεις κοινής λογικής" όσα πρότεινε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος. "Οι περισσότερες, αν συζητηθούν σοβαρά και υπεύθυνα δεν θα συναντήσουν βάσιμη αντίρρηση", εκτίμησε.

Έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα όσα πρότεινε για συγχωνεύσεις καναλιών της ΕΡΤ, παρά την "αστραπιαία" διάψευση του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού, Τηλέμαχου Χυτήρη, ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να τα εξετάσει.

"Αν εφαρμοστεί σωστή διαχείριση προσωπικού, ίσως καταλήξει σε πολύ λιγότερους. Θα μου πείτε 'πού θα βρουν δουλειά οι υπόλοιποι' Αυτή η νοοτροπία μας οδήγησε εδώ", είπε ο Θ. Πάγκαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com