Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Με γνώμονα την κατάσταση της χώρας τα αναδρομικά των συνταξιούχων βουλευτών

Εξετάζεται, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, το ζήτημα των αναδρομικών που διεκδικούν οι συνταξιούχοι βουλευτές , σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος απαντά σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Παύλου Μαρκάκη.





Ο κ. Μαρκάκης είχε απευθυνθεί στον υπουργό Οικονομικών επισημαίνοντας ότι αν δικαιωθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι συνταξιούχοι βουλευτές που έχουν προσφύγει διεκδικώντας αναδρομικά, τότε το Ελληνικό Δημόσιο θα επιβαρυνθεί με πολλές χιλιάδες ευρώ, σε μια εποχή που η Ελλάδα αντιμετωπίζει δυσθεώρητα οικονομικά προβλήματα.

Επίσης ο βουλευτής του ΛΑΟΣ είχε ζητήσει να μάθει και πόσοι είναι οι δήμαρχοι που λαμβάνουν σύνταξη από το κράτος με αυτή τους την ιδιότητα και με ποιο πόσο επιβαρύνεται μηνιαίως ο κρατικός προϋπολογισμός.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2011, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Βενιζέλος ο αριθμός των δημάρχων που λαμβάνουν χορηγία από το Δημόσιο ανέρχεται σε 626, ενώ η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από την καταβολή των χορηγιών ανήλθε για το έτος 2009 στο ποσό των 8.946.857 ευρώ, για το έτος 2010 στο ποσό των 9.060.570 ευρώ ενώ για το έτος 2011 υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 9.184.908 ευρώ περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com