Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Πειθαρχικές διώξεις εναντίον ομάδων και φυσικών προσώπων για τα στημένα

Η ογκώδης δικογραφία της υπόθεσης των στημένων αγώνων, διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές ποδοσφαιρικές αρχές κι έτσι τις προσεχείς μέρες αναμένεται να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις εναντίον ΠΑΕ και φυσικών προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Το μάξιμουμ των ποινών που μπορεί να επιβληθεί είναι υποβιβασμός στην αμέσως επόμενη κατηγορία και (στα φυσικά πρόσωπα) απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.




Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος και ο αναπληρωτής του, Μανόλης Αντωνακάκης, έχουν κάνει ήδη μια προεργασία με βάση το εισαγγελικό πόρισμα της κ.Πόπης Παπανδρέου και ξεκινούν άμεσα τη μελέτη της ογκώδους δικογραφίας έτσι ώστε να στοιχειοθετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πειθαρχικές διώξεις που θα ασκήσουν, πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. “Τα στοιχεία είναι πάρα πολλά και χρειάζονται αμέτρητες ώρες ανάλυσης. Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούμε 7-10 ημέρες για να ανακοινώσουμε τα κατηγορητήρια" έλεγαν τις προηγούμενες μέρες οι δύο συνταξιούχοι δικαστικοί που βρίσκονται ανοιχτή γραμμή με τον 9ο τακτικό ανακριτική, Γιώργο Κασίμη και την εισαγγελέα, Πόπη Παπανδρέου.

Οι παραπομπές θα γίνουν στις αρμόδιες επιτροπές. Δηλαδή, ΠΑΕ και πρόσωπα της Σούπερ Λίγκας, θα παραπεμφθούν στην πειθαρχική επιτροπή της μεγάλης κατηγορίας. Αντίστοιχα, οι υποθέσεις ΠΑΕ και προσώπων από την Β’ και Γ’ Εθνική, θα εκδικαστούν από το δικαιοδοτικό όργανο της «μικρής» λίγκας.

Με βάση τον ΚΑΠ και τα στοιχεία που έχουν έρθει στην επιφάνεια, θα απαγγελθούν κατηγορίες με βάση τα άρθρα 21Α και 21Β περί “Δωροδοκίας” και “Στοιχήματος”, παραβάσεις που παραγράφονται μετά από τρία χρόνια. Αντιθέτως αν απαγγελθούν κατηγορίες με βάση το άρθρο 26 περί “Δυσφήμησης του αθλήματος”, η εν λόγω παράβαση παραγράφεται σε ένα μήνα από την τέλεσή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com