Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Κοντά σε συμφωνία επαναγοράς ελληνικών ομολόγων οι γερμανικές τράπεζες

Κοντά σε συμφωνία με τραπεζικά και ασφαλιστικά ιδρύματα για την επαναγορά ελληνικών ομολόγων στη λήξη τους (rollover) βρίσκεται το Βερολίνο, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων που επικαλούνται τα διεθνή πρακτορεία.




Σύμφωνα με όσα είπαν, «είμαστε κοντά, αλλά υπάρχουν ακόμη ορισμένα θέματα που πρέπει να τύχουν επεξεργασίας». Διευκρίνισαν, ωστόσο, ότι δεν έχει ακόμα επιτευχθεί οριστική συμφωνία.

Οι δηλώσεις αυτές ενισχύουν εκείνες που έκαναν χθες οι επικεφαλής δύο εκ των μεγαλυτέρων τραπεζών της Γερμανίας. Ο επικεφαλής της Ντόιτσε Μπανκ, Γιόζεφ Άκερμαν ,και ο επικεφαλής της Κόμερτσμπανκ, Μάρτιν Μπλέσινγκ, είπαν χθες κατά τη διάρκεια διάσκεψης που διοργάνωσε το συντηρητικό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) ότι είναι έτοιμοι να συμβάλουν στην εξεύρεση λύσης για την αποφυγή μιας σοβαρής κρίσης στην ευρωζώνη.

Χθες, ο κ. 'Ακερμαν δήλωσε στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι θα χρηματοοικονομικά ιδρύματα θα «προσφέρουν χείρα βοηθείας σε μια λύση». «Όχι γιατί το κάνουμε με χαρά, αλλά για να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολιτικούς να κάνουν κάτι έτσι ώστε να αποφύγουμε την κατάρρευση».

Το Bloomberg μετέδωσε ότι το προσχέδιο που παρουσιάζουν εκπρόσωποι των γερμανικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών θα κινείται στον άξονα όσων εισηγήθηκε η Γαλλία τις προηγούμενες ημέρες [περισσότερα, εδώ].

Εκτιμάται ωστόσο, ότι θα ζητήσουν σε αντάλλαγμα για την συνεισφορά τους, λύση του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Mετά το πέρας των συνομιλιών αναμένεται να μιλήσει για το θέμα ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com