Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Αύξηση κατά 40% των αυτοκτονιών στην Ελλάδα λόγω κρίσης

Δραματική αύξηση των αυτοκτονιών κατά 40% περιγράφει ο υπουργός υγείας σε σχετικό έγγραφο του, το οποίο της συνδέει με την οικονομική κρίση και τα κυκλώματα τοκογλυφίας.
«Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία και οι επιδημιολογικές μελέτες καταδεικνύουν μια σημαντική αύξηση σε ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα, η οποία αγγίζει το 40%», αναφέρει σε έγγραφο του υπουργείου υγείας Ανδρέα Λοβέρδου που διαβιβάστηκε στη βουλή.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έχει επισημάνει ότι «η πίεση που ασκείται από τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί επαγγελματίες και συμπολίτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο, αλλά και η αλματώδης αύξηση της ανεργίας οδηγεί σε αδιέξοδο αρκετούς Έλληνες, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη δραματική αύξηση των αυτοκτονιών την τελευταία περίοδο».

Μόνο στην Κρήτη όπως έχει επίσης επισημάνει ο κ. Αυγενάκης έχουν σημειωθεί την τελευταία περίοδο 20 αυτοκτονίες με πρόσφατη την αυτοκτονία επιχειρηματία στην Κεντρική Λαχαναγορά της πόλης του Ηρακλείου, αυτοχειρία που σύμφωνα με εκτιμήσεις σχετίζεται με τις πιέσεις που ασκούν σε επιχειρηματίες κυκλώματα τοκογλύφων και εκβιαστών.
Στη σχετική ερώτηση του βουλευτή έχουν απαντήσει ότι διενεργούνται σχετικοί έλεγχοι τόσο ο υπουργός δημόσιας τάξης, όσο και ο υπουργός οικονομικών.

Παρόλο που ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας έχει κατατάξει την Ελλάδα στις χώρες με τις λιγότερες αυτοκτονίες παγκοσμίως -λιγότερες από 6,5 ανά 100.000 το 2010- ο υπουργός υγείας διαβεβαίωσε ότι η αντιμετώπιση της αύξησης των αυτοκτονιών είναι από τις βασικές προτεραιότητες της Ε.Ε. Αλλά και του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com