Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Κωλοτούμπα Αθανασιάδη με πραξικόπημα Πετσάλνικου

«Ναι» στο Μεσοπρόθεσμο είπε τελικά ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Αθανασιάδης, ο οποίος δήλωνε μέχρι την τελευταία στιγμή ότι θα το καταψηφίσει επειδή διαφωνεί με την προοπτική περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, επέτρεψε στον βουλευτή να αιτιολογήσει την απόφασή του κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ενέργεια που αντίκειται στον κανονισμό της Βουλής.




"Ολοι γνωρίζετε τις αντιρρήσεις μου και τα επιχειρήματά μου για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που ήρθε σήμερα προς ψήφιση [...] αντέδρασα σε δύο θέματα που αφορούσαν ενέργεια και υδάτινοι πόροι" δήλωσε ο βουλευτής και πρόσθεσε, "μετά την ομιλία του πρωθυπουργού και μετά τις δεσμεύσεις του υπουργού και επειδή αντιλαμβάνομαι το κρίσιμο της απόφασης ψηφίζω ναι".

Δίνοντας το λόγο στον Αλ. Αθανασίαδη, ο πρόεδρος της Βουλής εισήγαγε νέα ήθη στο Κοινοβούλιο, καθώς ήταν η πρώτη φορά που το προεδρείο επέτρεψε σε βουλευτή να επιχειρηματολογήσει κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας. Η ενέργεια του Φιλ. Πετσάλνικού προκάλεσε αναστάτωση στο Κοινοβούλιο.

Ορμώμενος από το περιστατικό, έλαβε το λόγο και ο βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ, Βασ. Γιουματζίδης. "Συμφωνώντας με την αιτιολογία του συνάδελφου Αθανασιάδη ψηφίζω ναι", είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com