Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η βίαιη καταστολή των χθεσινών κινητοποιήσεων από τις αστυνομικές δυνάμεις που έπνιξαν την Αθήνα στα δακρυγόνα, και η ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής του Μεσοπρόθεσμου, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.





"Ε": "Οργιο κρατικής τρομοκρατίας".

"Αιματοκύλησε το κέντρο της Αθήνας η κυβέρνηση πριν και μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Μέσα σε ένα όργιο αστυνομικής αγριότητας, ψηφίστηκε χθες στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με 154 ψήφους του ΠΑΣΟΚ και μία της Ελσας Παπαδημητρίου της Ν.Δ., που ανεξαρτητοποιήθηκε. ".

Η ΑΥΓΗ: "«Ναι» από τα ΜΑΤ και τον «λόχο» του ΠΑΣΟΚ".

"Υπό το ασφυκτικό περιβάλλον χημικών αερίων, χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, αδίστακτων προβοκατόρων και αστυνομικών βιαιοτήτων εις βάρος των διαδηλωτών έγινε η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου από 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και την Ε. Παπαδημητρίου, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Ν.Δ. Τυπικώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διέσωσε τη δεδηλωμένη, αλλά πλέον βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μας φορτώνουν και το Μεσοπρόθεσμο".

"Νόμο του κράτους» αποτελεί ουσιαστικά από αργά χθες το μεσημέρι το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που ψηφίστηκε από την... πολιορκούμενη Ολομέλεια της Βουλής, με 155 ψήφους υπέρ, 138 κατά και 5 «παρών», ενώ υπήρξαν δύο απόντες".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κουκουλοφόροι της ασφάλειας έστησαν τα επεισόδια στο Σύνταγμα και άφησαν να καεί η Αθήνα".

"Οργανωμένο σχέδιο για να εμποδίσουν τη συμμετοχή του κόσμου στη μεγάλη συγκέντρωση και να αποθαρρύνουν νέες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ρώτησε η ιστορία: Να περάσουν οι Πέρσες; Οχι φώναξαν οι «300». Ναι ψήφισαν οι 155+5»".

"Με προδοσία κατά της πατρίδας ισοδυναμεί η θετική ψήφος που έδωσαν χθες στο Μεσοπρόθεσμο οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η Ελσα Παπαδημητρίου, αλλά και το «παρών» που ψήφισαν οι πέντε βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπό την Ντόρα Μπακογιάννη".

ΕΘΝΟΣ: "Η Ελλάδα των στεναγμών".

"Σε πεδίο μάχης, με μολότοφ, δακρυγόνα και άγριες συμπλοκές, μετατράπηκε χθες το κέντρο της Αθήνας. Στις φλόγες τυλίχθηκαν τράπεζες. Καταστροφές σε καταστήματα. Δεκάδες οι τραυματίες από τις πολύωρες συμπλοκές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ψήφισαν τα νεοταξικά πρόβατα κατά τη βολή του τσομπάνη!"

'Ενας ολόκληρος λαός παραδόθηκε στο θυσιαστήριο των «αγορών», των τοκογλύφων, των εκβιαστών, των οικονομικών τρομοκρατών!...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μέσα 155 δοσίλογοι, έξω οι εγκληματίες της αστυνομίας".

"Οι δοσίλογοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (και μία της Νέας Δημοκρατίας) ψήφισαν υπέρ του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Την ίδια ώρα η αστυνομία πανηγύριζε δέρνοντας και ρίχνοντας χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στους πολίτες από μικρή απόσταση".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μνημόνιο με δάκρυα και αίμα".

"Διεσώθη το ΠΑΣΟΚ χθες με την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και την εκ νέου μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε πεδίο μάχης από τους «γνωστούς αγνώστους», που λειτούργησαν και χθες ως «τάπα» της πούρας αντίδρασης των Αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος".

ΕΣΤΙΑ: "Ετσι φθάσαμε στο χάος".

"Το σημερινό χάος δεν οφείλεται αποκλειστικώς στις δημοσιονομικές αστοχίες των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών -περιλαμβανομένης και της παρούσης- που οδήγησαν την χώρα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στηρίξεως και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αποδίδεται στην γενικώτερη παρακμή της χώρας μας, η οποία συνδέεται και με την πλήρη κατάλυση των περισσοτέρων θεσμών".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "ΜΑΤωσαν τη δημοκρατία".

"Η εντολή ήταν σαφής: εξαφανίστε από την πλατεία το κίνημα των Αγανακτισμένων. Η προεργασία είχε ξεκινήσει την Τρίτη. Και χθες το Σύνταγμα έγινε κυριολεκτικά θάλαμος αερίων. Χωρίς να δοθεί καμιά σοβαρή αφορμή. Χωρίς να υπάρξει σοβαρή πρόκληση έγινε μια άνευ προηγουμένου χρήση χημικών από τα ΜΑΤ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δανειακή ανάσα και ξέσπασμα βίας".

'Στο χάος και τη βία παραδόθηκε για δεύτερη συνεχή ημέρα χθες το κέντρο των Αθηνών. Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονταν για ώρες μεταξύ αστυνομίας και κουκουλοφόρων, οι οποίοι επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς στην πλατεία Συντάγματος και τα γύρω στενά".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Εξω κόλαση. Μέσα θρίλερ".

"Τα δακρυγόνα και τα χημικά έπνιξαν τους «Αγανακτισμένους». Εκπλήξεις έκρυβε η ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο που συγκέντρωσε 155 «ναι» , όμως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετρούν από μία... ανεξαρτητοποίηση".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Μεσοπρόθεσμο με ξύλο και χημικά".

"Σε σύνολο 155 βουλευτές είχαν «ναι» στη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, την ώρα που η πλατεία Συντάγματος «πνιγόταν» στα δακρυγόνα, μέσα στις φωτιές και τις συμπλοκές".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οργανωμένη προβοκάτσια με στόχο το λαϊκό κίνημα χτες στην Αθήνα".

"Σε διατεταγμένη υπηρεσία οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων και τα ΜΑΤ στράφηκαν με αγριότητα και τόνους χημικών κατά της λαϊκής κινητοποίησης έξω από τη Βουλή".

ΤΑ ΝΕΑ: "155 ψήφοι = 120 δισ. ευρώ".

"Ανακούφιση στην κυβέρνηση αλλά και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έφερε η υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πλην του Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Ναι» ψήφισε και η -ανεξάρτητη από χθες- Ελσα Παπαδημητρίου".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Δια πυρός και σιδήρου".

"Ψηφίστηκε στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο. Κάηκε η Αθήνα από κουκουλοφόρους και ΜΑΤ. Μυρίζει μπαρούτι με επιχειρήσεις εκφοβισμού της κοινωνίας για να εφαρμοστεί ο νέος νόμος".

City Press: "Μετ΄εμποδίων η έγκριση".

"155 βουλευτές υπερψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο. Ταραχοποιοί και ΕΛ.ΑΣ. μετέτρεψαν σε αρένα το κέντρο της Αθήνας".

Metro: "Πεδίο μάχης η πρωτεύουσα"

'Σκηνικό «πολέμου» χθες στην Αθήνα, με φόντο την ψηφοφορία στη Βουλή".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Και τώρα, τι ....".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Μεσοπρόθεσμη «ασπίδα» στην ελληνική οικονομία".

'Με τη χθεσινή απόφαση της Βουλής εκτονώνεται η πολιτική αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών και η Ελλάδα μπορεί πλέον να επιτύχει τη «θωράκισή» της έως και το 2014 απέναντι στις αγορές".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μεσοπρόθεσμη ανάσα. Στοίχημα τώρα η εφαρμογή των μέτρων".

"Και τώρα... τρέχουμε»! Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση έγινε δεκτό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή από την κυβέρνηση. Με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να έχει πέσει στις 154 έδρες, τις πλατείες γεμάτες και την τρόικα να έχει πάρει το «μέτρο» περιθώρια αποκλίσεων, καθυστερήσεων και αποτυχιών δεν υπάρχουν"..

ΚΕΡΔΟΣ: "Με 155 «ναι» άνοιξε ο δρόμος για πέμπτη δόση και νέο δάνειο".

'Διαβατήριο» για το νέο δάνειο και το νέο πακέτο στήριξης προς τη χώρα μας γίνεται η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, όπως προκύπτει και από τα πρώτα μηνύματα από τις Βρυξέλλες".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το ναι της Βουλής ανοίγει τη μάχη της υλοποίησης".

"Το δύσκολο έργο της υλοποίησης των σκληρών μέτρων που ενσωματώνει το Μεσοπρόθεσμο που με 155 «ναι» ψηφίστηκε χθες υπό τις επιδοκιμασίες των Ευρωπαίων αξιωματούχων, αναλαμβάνει από σήμερα το οικονομικό επιτελείο και συνολικά η κυβέρνηση, μέσα από αντιδράσεις, κινδύνους, από καθυστερήσεις και αναβολές, αλλά και αβεβαιότητες ως προς την αποτελεσματικότητά του".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com