Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

«Αγανάκτησε» όλη η Ελλάδα

Δυναμιικό «παρών» στους δρόμους έδωσαν χιλιάδες πολίτες στην επαρχία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για 48ωρη απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κόντρα στο Μνημόνιο από το ΠΑΜΕ. Στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη διαδηλωτές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των δημαρχείων, στη Θεσσαλονίκη, στα Χανιά και στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκαν ειρηνικές διαμαρτυρίες ενώ στην Πάτρα επικράτησε ένταση στην πορεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.



Πιο αναλυτικά στην Κομοτηνή σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών ενώ ομάδα διαδηλωτών αργότερα προχώρησε σε προσωρινή κατάληψη του δημαρχείου της πόλης. Αντίστοιχη κίνησή έκαναν και διαδηλωτές στην Αλεξανδρούπολη.

Στη Θεσσαλονίκη έγιναν χωριστές πορείες από το Εργατικό Κέντρο και από το ΠΑΜΕ.

Στο Ρέθυμνο έγιναν τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις από το ΠΑΜΕ, τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και από τους "αγανακτισμένους" που τελικά ενώθηκαν σε κοινή πορεία. Μάλιστα, αντιπροσωπεία των αγανακτισμένων από το Ρέθυμνο έφτασε σήμερα το πρωί στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα ώστε να υπάρχει επίσημη εκπροσώπηση του Ρεθύμνου στις κεντρικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Στα Χανιά πραγματοποιήθηκαν δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες. Λίγο μετά τις 10 το πρωί, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία 1866, ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους των Χανίων. Νωρίτερα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν αποκλείσει την είσοδο σούπερ μάρκετ στην πόλη των Χανίων.

Στις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε και η συγκέντρωση που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς. Εδώ δεν έλειψε η ένταση όταν ομάδα νεαρών άρχισε να αποδοκιμάζει τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Δημήτρη Κορναράκη, ο οποίος βρισκόταν στο βήμα και λίγο μετά και την εκπρόσωπο της ΑΔΕΔΥ.

Οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν πανό και πλακάτ, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης που κατέληξε στην έδρα της περιφερειακής ενότητας Χανίων ενώ στην πλατεία της αγοράς στήθηκαν και οι πρώτες σκηνές αγανακτισμένων πολιτών.

Αύριο, στις 10 το πρωί, το ΠΑΜΕ έχει ανακοινώσει αποκλεισμό του κτιρίου της εφορίας στα Χανιά.

Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκαν επίσης δύο διαφορετικές πορείες, αυτή της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και αυτή του ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση και την πορεία που οργάνωσε το εργατικό κέντρο της Πάτρας, επικράτησε ένταση όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιχείρησε να πάρει το πανό του εργατικού κέντρου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν διαπληκτισμοί ενώ στην πορεία του ΠΑΜΕ όλα κύλησαν ομαλά.

Επίσης, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει για τις 7 μ.μ δύο συγκεντρώσεις στις πλατείες Αγίας Σοφίας και Ομονοίας και στη συνέχεια πορεία στους δρόμους της Πάτρας. Από την πλευρά τους, οι "αγανακτισμένοι" έχουν προγραμματίσει και αυτοί συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com