Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Η περαίωση, ο 28ος κλασικός Μαραθώνιος, οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, οι επιθέσεις σε Ιράκ και Τουρκία, οι δηλώσεις Πάγκαλου, η έλευση της τρόικας μετά τις εκλογές, η απειλή κατασχέσεων για οφειλέτες του δημοσίου, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μαραθώνιος εκλογολογίας".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επανέλαβε, χθες και προχθές, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου την απειλή του για πρόωρες εκλογές, αν το αποτέλεσμα της Κυριακής στις αυτοδιοικητικές οδηγήσει την κυβέρνησή του σε αδιέξοδο - όπως λέει - όσον αφορά την εφαρμογή του Μνημονίου. Δεν προσδιορίζει, όμως, ποιο ακριβώς θα είναι το αδιέξοδο".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η Ελλάδα το Κέντρο του Κόσμου!...".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ανάμεσα στους περίπου 5.000 δρομείς που βρέθηκαν χθες το πρωί στην εκκίνηση του δρόμου των 10.000 μ., ήταν και ο Γιώργος Παπανδρέου. Γνωστός για την αθλητική του κουλτούρα, ο πρωθυπουργός σκεφτόταν από καιρό να πάρει μέρος στις παράλληλες εκδηλώσεις του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, τιμώντας την επέτειο της συμπλήρωσης των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα, που προσέλκυσε χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Νέο μνημόνιο μέχρι το 2020".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η καρφάρα Πάγκαλου για «μελλοντική αναδιάρθρωση του χρέους» ματώνει πλέον τη στρατηγική των εκβιαστικών διλημμάτων του πρωθυπουργού και επαληθεύει σε απόλυτο βαθμό τις χθεσινές αποκαλύψεις της «ΑΥΡΙΑΝΗΣ» για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες από την κυβέρνηση με στόχο την επιβολή Μνημονίου - κρεματορίου για την Ελλάδα ως το 2020 και ελεγχόμενη χρεωκοπία το 2013".


Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Περικοπές μισθών και στον ιδιωτικό τομέα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων, καταγράφονται ήδη, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, ενώ αναμένονται και σαρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, έως τις 15 Νοεμβρίου,η κυβέρνηση, έχοντας το πράσινο φως από την τρόικα θα προχωρήσει εν ονόματι της κρίσης σε αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος στον ιδιωτικό τομέα προσδίδοντας στην αγορά εργασίας τη μέγιστη δυνατή... ευελιξία, σε βάρος των σταθερών εργασιακών σχέσεων".

ΕΘΝΟΣ: "7 ντέρμπι κρίνουν τον νικητή των εκλογών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε επτά περιφέρειες ρίχνουν το βάρος τους τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Το αποτέλεσμα σε αυτά τα επτά ντέρμπι αναμένεται να αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα για τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέρων Παΐσιος: ομολογητές όσοι αρνηθούν το 166".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μερικοί αδιάφοροι διαστρέφουν τις ρήσεις του Παύλου περί αδιαφορίας στα πράγματα του κόσμου τούτου. Το ν΄ανησυχεί κανείς στην κατάσταση που βρίσκεται το Εθνος μας είναι ΟΜΟΛΟΓΙΑ γιατί η πολιτεία τα βάζει με τον Θείο Νόμο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Με ψεύτικα στοιχεία ο Σημίτης έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι Βρυξέλλες έκοψαν την Ελλάδα τον Μάιο του 1998 από υποψήφιο μέλος της ΟΝΕ επειδή δεν πληρούσε τους όρους και μέσα σε 18 μήνες ο Σημίτης «μαγείρεψε» τα στοιχεία και την έβαλε".



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Επικίνδυνο παιχνίδι Πάγκαλου με το χρέος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μεγάλη αναστάτωση, πέραν των δικαιολογημένων αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, ακόμα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιμένει στη διάψευση σχετικών πληροφοριών".

ΕΣΤΙΑ: "Εθνική καταστροφή οι πρόωρες εκλογές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο έφθασε η χώρα μας στο δημοσιονομικό αδιέξοδο ήταν οι πρόωρες εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009. Θεωρούν οι περισσότεροι ότι το αδιέξοδο θα επήρχετο ούτως ή άλλως, λόγω των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και του υπερόγκου δημοσίου χρέους. Ομως αυτό δεν ισχύει".

ΤΑ ΝΕΑ: "15.861 νενικηκαμεν στον Μαραθώνιο".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "ακτινοβολία διεθνούς αθλητικού και πολιτιστικού γεγονότος είχε ο χθεσινός 28ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών, καθώς η συμμετοχή τόσο των αθλητών, όσο και του κοινού ήταν πρωτοφανής. Και στις τρεις διαδρομές σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής".


City Press: "Πρώτα τα μέτρα και μετά... η πτώχευση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η γερμανική αλαζονεία και το ισχυρό ευρώ εμπόδια στη σταθεροποίηση. Χειρότερο το 2011 από το 2010 για εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους".

Metro: "Μαραθώνιος για τα έσοδα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τη μαύρη τρύπα στον Προϋπολογισμό θέλει να κλείσει το υπουργείο Οικονομικών, προσδοκώντας να εισπράξει το ποσό των 16,2 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Δήμαρχος, νομάρχης και μητροπολίτης. Η αγία τριάς της συντήρησης".


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κατασχέσεις για χρέη. Απειλούνται οι οφειλέτες του Δημοσίου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με κατασχέσεις ακινήτων, τραπεζικών καταθέσεων και μισθωμάτων απειλούνται από σήμερα οι οφειλέτες του Δημοσίου οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών. Η προθεσμία έληξε την Παρασκευή και από τους 1,3 εκατ. οφειλέτες ρύθμισαν τα χρέη τους μόλις 200.000".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πρόσθετα μέτρα φέρνει η τρίτη δόση του δανείου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πρόσθετα μέτρα για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου από το μηχανισμό στήριξης ύψους 9 δισ. ευρώ, που είναι προγραμματισμένη για το τέλος Νοεμβρίου, θα επιβάλει η τρόικα, προκειμένου να διασφαλίσει την πιστή τήρηση των στόχων του μνημονίου, μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος από τη Eurostat, την υστέρηση των εσόδων, αλλά και τη μεγαλύτερη συρρίκνωση της οικονομίας".








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com