Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Νέα ευκαιρία για περαίωση δίνει το υπουργείο Οικονομικών

Νέα παράταση στην προθεσμία για ένταξη στη διαδικασία της περαίωσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Πλέον, οι ενδιαφερόμενοι έχουν χρονικό περιθώριο έως τις 28/12 για να κλείσουν τις εκκρεμότητες με την εφορία. Ταυτόχρονα, με σημερινή εγκύκλιο, το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι όσοι συμμετείχαν στην περαίωση για να κλείσουν μόνο κάποιες από τις χρήσεις που παρέμεναν ανοικτές, τώρα έχουν τη δυνατότητα να επανέλθουν και να κλείσουν και τις υπόλοιπες.



Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, χρήση των διατάξεων της περαίωσης, έχουν κάνει μέχρι σήμερα περίπου 350.000 επαγγελματίες οι οποίοι πλήρωσαν περίπου 580 εκατ. ευρώ. Συνολικά, η εφορία, έχει βεβαιώσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ το οποίο αναμένεται να αυξηθεί μετά και την παράταση ενός μηνός που ανακοινώθηκε.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο, οι προθεσμίες που προβλέπονται έχουν ως εξής:

1. για την αποδοχή από τους επιτηδευματίες των εκκαθαριστικών σημειωμάτων που εκδόθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΠΠΣ) μέχρις τις 28 Δεκεμβρίου,
2. για την έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων από τις Δ.Ο.Υ. μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου,
3. για την αποδοχή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων που εκδίδονται και διορθώνονται από τις Δ.Ο.Υ. μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου,
4. για την υποβολή αίτησης επίλυσης των διαφορών εκκρεμών υποθέσεων μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου,
5. για την υποβολή ειδικού σημειώματος δήλωσης της λήψης ή έκδοσης μη νόμιμων φορολογικών στοιχείων μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.
6. Η επίλυση της διαφοράς επί υποθέσεων για τις οποίες οι σχετικές αιτήσεις υποβλήθηκαν μέχρι τις 29 Νοεμβρίου πραγματοποιείται μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.
7. Επιτηδευματίες για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί από τη ΓΓΠΣ ή από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. το εκκαθαριστικό σημείωμα ή έχει εκδοθεί, αλλά δεν έχει παραληφθεί από αυτούς, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.



Η δεύτερη ευκαιρία

Όσοι επιλέξουν τη δεύτερη ευκαιρία (δηλαδή να κλείσουν και χρήσεις τις οποίες δεν έκλεισαν κατά την πρώτη αποδοχή του σημειώματος) θα πρέπει να καταβάλλουν το συνολικό ποσό που προκύπτει μέχρι και την τελευταία περαιούμενη χρήση και τα χρήματα που κατέβαλλαν αρχικά θα συμψηφιστούν σε επόμενες δόσεις.

Με την ίδια εγκύκλιο αναφέρεται πως σε περιπτώσεις που εκκρεμούν πράξεις επιβολής προστίμου ή πληροφορίες για παραβάσεις του ΚΒΣ από τον επιτηδευματία, τα στοιχεία αυτά ανάλογα με την περίπτωση “θα λαμβάνονται υπ' όψιν κατά την έκδοση του σημειώματος”, χωρίς να διευκρινίζεται ο τρόπος.

Σε όσους δε, αποδέχθηκαν την περαίωση στην εφορία και όχι σε τράπεζα, τονίζεται ότι οι δόσεις θα καταβάλλονται υποχρεωτικά στις ΔΟΥ και μάλιστα δεν θα ειδοποιούνται για τις σχετικές προθεσμίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com