Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Έτοιμο το σχέδιο νόμου για την αστυνομική αυθαιρεσία

Γραφείο αντιμετώπισης περιστατικών αυθαιρεσίας από αστυνομικούς, συστήνεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που παρουσίασε ο Χρ. Παπουτσής. Θα μπορεί να δρα αυτεπάγγελτα σε περίπτωση δημοσιευμάτων σε ΜΜΕ, θα αποτελείται από τριμελής επιτροπή και δεν θα ερευνά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.



Η επιτροπή θα αποτελείται από έναν επίτιμο αρεοπαγίτη, από τον Νομικό Σύμβουλο του κράτους στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και από έναν επίτιμο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ή Εφετών. Σε περίπτωση που πρόκειται για αξιόποινη πράξη, η καταγγελία θα διαβιβάζεται αμέσως στον αρμόδιο εισαγγελέα

Σχετικά με τους εποχικούς πυροσβέστες, θα έχουν σαν κύριο καθήκον τη δασοπυρόσβεση και τη δασοπροστασία. Οι προσλήψεις τους θα γίνονται υπό τον έλεγχο επιτροπής με εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ.

Τα σκάφη και τα μεταφορικά μέσα που έχουν κατασχεθεί ως αντικείμενα λαθρεμπορίας , ή ως μεταφορικά μέσα ναρκωτικών ουσιών , λαθρεμπορευμάτων ή λαθρομεταναστών και ως μέσα παράνομης διακίνησης όπλων και αρχαιοτήτων θα μεταφέρονται στην κατοχή των αστυνομικών αρχών.

Οι ομογενείς από τη Β. Ήπειρο, τη Κύπρο και την Τουρκία θα μπορούν να μπαίνουν στην αστυνομία χωρίς να χρειάζεται να αποκτούν την Ελληνική ιθαγένεια.

Το επίδομα των αστυνομικών, συνοριακών φυλάκων και ειδικών φρουρών που μετατάσσονται σε υπηρεσία γραφείου ή απέχουν από τα καθήκοντά τους λόγω τραυματισμού αυξάνεται από 100 σε 300 ευρώ ενώ επεκτείνεται και στο Λιμενικό. Επίσης οι συνταξιούχοι αστυνομικοί θα μπορούν να παραμένουν μέτοχοι στον ειδικό λογαριασμό αρωγής για 10 έτη μετά τη συνταξιοδότησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com