Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Εγκαινιάζει την προεκλογική περίοδο

Σε μια περίοδο που το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει ως «ακυβερνησία» λόγω της παρατεταμένης εκλογολογίας και των εικασιών περί πρωτοβουλιών του Κώστα Καραμανλή συνεδριάζει, σήμερα, στην Ιπποκράτους υπό τον Γιώργο Παπανδρέου το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Την Πέμπτη θα μιλήσει ο πρόεδρος του Κινήματος στην εκδήλωση για τα 35 χρόνια από την ίδρυσή του.


«Η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη ακυβερνησία και κάθε μέρα, που περνάει, είναι μια χαμένη μέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες», δήλωσε ο γραμματέας του Κινήματος, Γιάννης Ραγκούσης και επανέλαβε ότι «ο τόπος χρειάζεται άμεσα μια νέα πορεία, που προϋποθέτει αλλαγή κυβέρνησης και βεβαίως, αλλαγή πρωθυπουργού».

Με την ομιλία του κ.Γ.Παπανδρέου, στο Θησείο στις 3 Σεπτέμβρη, για τα 35 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα ξεκινά πολιτική εξόρμηση σε ολόκληρη τη χώρα.

Αμέσως μετά, από την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, και για τις επόμενες εβδομάδες, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική εξόρμηση (ομιλίες και άλλες δράσεις), με τη συμμετοχή κεντρικών στελεχών του Κινήματος.

«Περάσαμε ένα Σαββατοκύριακο σε ρυθμό (σσ. προκήρυξης) εκλογών. Σήμερα η πλάστιγγα γέρνει προς τον ανασχηματισμό, για τον οποίο έχουμε ξαναπεί τι θα είναι. Περνάμε μέρα με τη μέρα σενάρια εκλογών, ή ανασχηματισμού. Όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική καλά περνάμε. Οι πολίτες, όμως, δεν βλέπουν να λύνεται κανένα πρόβλημά τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι «η χώρα είναι σε κατάσταση ακυβερνησίας, οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού έχουν τελειώσει, ότι από αυτή την κυβέρνηση -την ίδια, ή ελαφρά, ανακατεμένη- και από τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό δεν έχουν να περιμένουν λύση στα μεγάλα προβλήματα και για το καλό της χώρας πρέπει να υπάρξει λύτρωση το συντομότερο δυνατό».

Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «δεν κατέληξα πως θα γίνει ανασχηματισμός».

Σχολιάζοντας την παρατήρηση πως «δεν φαίνεται το ΠΑΣΟΚ να δημιουργεί ρεύμα νίκης», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «πριν ένα χρόνο μάς έλεγαν είστε ακόμα πίσω, μετά μάς έλεγαν πώς γίνεται να είστε στα ίδια, περάσαμε μπροστά στις δημοσκοπήσεις, νικήσαμε στις ευρωεκλογές και μάς λένε μόνο με 4 μονάδες διαφορά, σε κάθε περίπτωση τα δημοσκοπικά νούμερα μας αφήνουν παγερά αδιάφορους, ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε τη χώρα».

«Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, έτσι δημιουργείται η δυναμική», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών σε σχέση με το ενδεχόμενο, ή όχι, αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «έχει ενδιαφέρον πως το ενδεχόμενο εκλογών συνδέεται με το εύρος της ήττας της ΝΔ» και πρόσθεσε ότι «εμείς μιλάμε για αλλαγή πορείας της χώρας και η ΝΔ για το πώς θα στερήσει την αυτοδυναμία από το ΠΑΣΟΚ».

«Η αυτοδυναμία είναι κάτι παραπάνω από εφικτή», είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι δεν προεξοφλεί τίποτα, «αλίμονο αν δεν το λέγαμε (σσ. για την αυτοδυναμία) με βάση την εικόνα της κοινωνίας, πάντα προσπαθούμε να πείσουμε τους πολίτες».

Κληθείς να σχολιάσει τα χαμηλά ποσοστά συσπείρωσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι αυτό συμβαίνει πάντα «όταν βρισκόμαστε σε μη εκλογική περίοδο», προσθέτοντας: «Mας προβληματίζει η απαξίωση του πολιτικού συστήματος από μερίδα πολιτών, η ισοπέδωση, που επιχειρείται και από ορισμένα ΜΜΕ. Αυτό θέλουμε να καταπολεμήσουμε με προτάσεις».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως ακόμα και αυτοδύναμο το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει την συζήτηση με τις προοδευτικές δυνάμεις, και πρόσθεσε πως «αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, υπάρχουν προβλέψεις στο Σύνταγμα και θα τις ακολουθήσουμε».

Σημείωσε δε, ότι δεν προεξοφλεί την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com