Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Φθηνότερα εμβόλια για τη γρίπη υπόσχονται οι Κινέζοι

Κατά 30% φθηνότερο από τα υπόλοιπα θα είναι το εμβόλιο της γρίπης H1Ν1 σε μία μόνον δόση που παρασκευάζει το κινεζικό εργαστήριο Sinovac εκτιμά ο γενικός διευθυντής του εργαστηρίου σε δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα El Economista.


"Το εμβόλιό μας θα είναι φθηνότερο από τα εμβόλια των δυτικών πολυεθνικών. Η τιμή του είναι περίπου 30 δολάρια (21 ευρώ) και εμείς μπορούμε να το πουλήσουμε περίπου 30% φθηνότερα", δήλωσε ο Βεϊντόνγκ Γιν στην ισπανική οικονομική εφημερίδα.

Η Sinovac ανακοίνωσε στα μέσα Αυγούστου ότι θα παρασκευάσει εμβόλιο μίας δόσης, ενώ τα περισσότερα μεγάλα δυτικά εργαστήρια που κινούνται στην αγορά προτείνουν ένα εμβόλιο σε δύο δόσεις. Πρόκειται για τη γαλλική Sanofi-Pasteur, την ελβετική Novartis, την βρετανική GlaxoSmithCline και την αμερικανική Baxter.

Η κινεζική εταιρεία δεν έχει λάβει ακόμη άδεια κυκλοφορίας του εμβολίου. "Ελπίζουμε να λάβουμε την έγκριση της κινεζικής υπηρεσίας κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου" για να αρχίσουμε να διανέμουμε τμήμα των πέντε εκατομμυρίων δόσεων που έχουν παραγγελθεί από την κινεζική κυβέρνηση, δήλωσε ο Βεϊντόνγκ Γιν.

Στην Ευρώπη, η Γαλλία και η Βρετανία έχουν παραλάβει τις πρώτες δόσεις των εμβολίων που έχουν παραγγείλει, αν και τα σκευάσματα αυτά δεν έχουν λάβει ακόμη άδεια κυκλοφορίας στην αγορά.

Το μεγαλύτερο μέρος των εμβολίων που έχουν παραγγείλει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναμένεται να παραδοθεί κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, οπότε και οι ειδικοί περιμένουν το δεύτερο κύμα του ιού.

Ο Βεϊντόνγκ Γιν ελπίζει ότι η παραγωγή του κινεζικού εμβολίου θα φθάσει τα δύο εκατομμύρια δόσεις σε μηνιαία βάση και αναγνωρίζει ότι οι πολυεθνικές φαρμακευτικές έχουν πολύ μεγαλύτερη ικανότητα παραγωγής. Για παράδειγμα, στόχος της Novartis είναι η παραγωγή 150 εκατομμυρίων δόσεων σε ετήσια βάση.

Η Sinovac επιδιώκει να εξελιχθεί σε πολυεθνική και να αναλάβει την προμήθεια και άλλων πελατών εκτός της κινεζικής κυβέρνησης. Ο όμιλος είναι σε συνομιλίες με την Ελλάδα και πραγματοποιεί δοκιμές στην Ουκρανία, δήλωσε ο Βεϊντόνγκ Γιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com