Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Στην προανακριτική για το Βατοπέδι Γερουλάνος - Λιάπης

Στην προανακριτική επιτροπή για το Βατοπέδι κατέθεσαν χθές ο νυν υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο πρώην, Μιχάλης Λιάπης. Είχαν κληθεί ως μάρτυρες από το Γιώργο Βουλγαράκη.


Αναφερόμενος στον αποχαρακτηρισμό έκτασης στην Ουρανούπολη και στην ανταλλαγή της με τη μονή Βατοπεδίου, ο Π. Γερουλάνος δήλωσε πως πρόκειται για χώρο τεράστιας αρχαιολογικής ευαισθησίας και θα έπρεπε να ζητηθεί η άποψη της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Ο Μιχάλης Λιάπης, αντιθέτως, δήλωσε ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν είχε καμία σχέση, ούτε είχε υποχρέωση να δώσει έγκριση πιο πριν για την ανταλλαγή, ενώ δεν είχε τη δυνατότητα να ανακαλέσει το συμβόλαιο μετά.

Σχετικά με τις εκτιμήσεις για τις ανταλλαγές των ακινήτων με τη λίμνη, θα γίνουν από οκτώ εταιρείες, οι οποίες θα κάνουν εξαρχής αυτοψία. Ενδεχομένως στο διαδικαστικό κομμάτι να συμβάλλουν και υπηρεσίες της βουλής, της ΚΕΔ και του υπουργείου Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής ολοκληρώνονται στις 4 Οκτωβρίου και θα χρειαστούν 20 μέρες περίπου για τη σύνταξη πορίσματος.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. για την επιστολή Καραμανλή

Εν τω μεταξύ οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υποστήριζαν σήμερα ότι "το ΠΑΣΟΚ κάθε μέρα διαφοροποιεί την εκτίμησή του για την υποτιθέμενη ζημία, έχοντας φτάσει σε ισχυρισμούς για 110 εκατ. ευρώ όταν μας λέγανε για 10 δισ. και 1 δισ. ευρώ".

Επέμειναν ότι το ΠΑΣΟΚ έδωσε την κυριότητα της λίμνης στη Μονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com