Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ούτε ευνοϊκές ούτε ελκυστικές οι αλλαγές στην περαίωση λένε οι έμποροι

Οι αλλαγές που αφορούν την περαίωση δεν θεωρούνται από τους μικρομεσαίους της αγοράς ούτε ευνοϊκές ούτε ελκυστικές αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).


Όπως τονίζει επίσης η ΕΣΕΕ, η "κόκκινη γραμμή" με το φορολογικό παρελθόν, δεν είναι ούτε «ευθεία» ούτε «συνεχόμενη».

Η περαίωση που αποφασίστηκε πρέπει να δώσει «αμνηστία» σε όλους και όχι «ασυλία» σε λίγους, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΣΕΕ χαρακτηρίζει την περαίωση "μια ελληνική πατέντα, η οποία εφαρμόστηκε τα τελευταία 32 χρόνια, τουλάχιστον μια φορά, από έξι διαφορετικές κυβερνήσεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι πράγματι, πρόκειται για μία χαριστική διαδικασία που καλύπτει τη φοροαποφυγή, την αδυναμία του ελεγκτικού μηχανισμού πριν την παραγραφή, αλλά και γλυτώνει τους επιχειρηματίες από τις πολλές «χειραψίες». Το ζητούμενο σε αυτήν τη «βιομηχανία» περαιώσεων, όλα αυτά τα χρόνια, θα έπρεπε να ήταν αποκλειστικά και μόνο το «κλείσιμο» των ανέλεγκτων χρήσεων, όσων διασταυρωμένα και επιβεβαιωμένα είναι φορολογικά συνεπείς, ώστε να γίνουν για τους υπόλοιπους παράδειγμα προς μίμηση".

Ακόμη, όπως εκτιμά η ΕΣΕΕ "οι "δείκτες ασφυξίας" και η κατάσταση της αγοράς δεν μας επιτρέπουν να αρνηθούμε την περαίωση, ούτε να διαπραγματευτούμε τις εξαιρέσεις, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε την προαιρετικότητα του μέτρου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com