Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

«Η αγορά ακινήτων μπορεί να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό»

Η αγορά ακινήτων θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό της εν μέσω κρίσης και να εισπράξει έσοδα από φόρους μεταβίβασης και ΦΠΑ, αν άλλαζε ο νόμος, που κάνει δύσκολη την αγορά ακινήτων από κατοίκους τρίτων χωρών. Αυτό εκτιμά ο βραβευμένος ως ο καλύτερος διεθνώς εκπαιδευτής μεσιτών, ο Αμερικανός καθηγητής Τόνι Μακαλούσο.



«Είναι θλιβερό ότι είναι δύσκολο να γίνουν αγορές στην Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να το κοιτάξει αυτό», σημείωσε ο κ. Μακαλούσο, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για ένα διήμερο σεμινάριο, στο χώρο των μεσιτών.

Αναφερόμενος σε θέματα φορολογίας ακινήτων σχολίασε: «είναι προτιμότερο να έχεις χαμηλότερους φόρους που καταβάλλονται στο ακέραιο, παρά υψηλούς, που σε οδηγούν σε απάτη».

Κατά τον Αμερικανό ειδικό, η Ελλάδα, χάρη στο ζεστό της κλίμα, θα μπορούσε να προσελκύσει στην αγορά ακινήτων πολλούς από τους εκατομμύρια συνταξιούχους σε ΗΠΑ και Ευρώπη -γνωστούς ως «baby boomers»- που αναζητούν μια θέση στον μεσογειακό ήλιο. Και ήδη υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com