Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Λοβέρδος: «Η τρόικα θα μπορούσε να εγκρίνει μικρές αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα»

Μικρές αυξήσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές από την τρόικα αν υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος.


Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι το μνημόνιο προβλέπει πάγωμα των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα για μια τριετία. Ωστόσο, υποστήριξε ότι η συμφωνία των εργοδοτών και των εργαζομένων για μικρές αυξήσεις (στο επίπεδο του 1% όπως διαφάνηκε από τις διαπραγματεύσεις των εμποροϋπαλλήλων με την ΕΣΕΕ) θα αποτελούσε ένα πολύ καλό διαπραγματευτικό όπλο για την κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει την έγκριση της τρόικας.

“Μια συμφωνία που θα εξασφάλιζε κοινωνική ειρήνη θα μπορούσε να γίνει κατανοητή από την τρόικα” υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων και στο θέμα της διαιτησίας “πάντοτε στο πλαίσιο των όσων περιγράφονται στο μνημόνιο”.

Ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος συμμετείχε στην έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με την παρουσία των προέδρων της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ επανέλαβε ότι το θέμα της κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα δεν περιλαμβάνεται στο μνημόνιο ενώ υποστήριξε ότι η ενσωμάτωση των δώρων και των επιδομάτων στους υπόλοιπους 12 μισθούς “μπορεί να γίνει μόνο με συμφωνία των κοινωνικών εταίρων και δεν είναι θέμα στο οποίο θα εμπλακεί η ελληνική κυβέρνηση”.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο Ανδρέας Λοβέρδος, υποστήριξε ότι παρά την αντίθετη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η κυβέρνηση θα επιμείνει στη ρύθμιση για ασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων στο ΙΚΑ από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Υπενθυμίζεται ότι ελεγκτικό συνέδριο έχει θέση θέμα συνταγματικότητας της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com